Fra sjette startposisjon feide Hauger forbi to av konkurrentene da startskuddet gikk for lørdagens sprintløp. Oppe på en fjerdeplass før den første svingen viste nordmannen kløkt da de var tre biler i bredden i det svingen startet.

Hauger slakket litt av, holdt seg unna trøbbel, og kjørte forbi enda en bil før sving nummer to. Dermed klatret 19-åringen tre plasser på den første runden og posisjonerte seg for sin aller første pallplass.

– For en kanonstart av Dennis! utbrøt Viasats kommentator Henning Isdal.

Foran seg hadde Hauger lagkamerat i Prema-laget, Jehan Daruvala, og Marcus Armstrong. Nordmannen knappet inn på lagkameraten, så ble det dramatisk for nordmannen.

Med fem runder igjen av løpet, begynte en del på bilen til Hauger å flagre. Tilsynelatende hadde en skrue forsvunnet fra et deksel, som dermed ble stikkende opp fra bilen og fange luft. Men selv om han ble hardt presset bakfra, beholdt Hauger roen og kjørte inn til karrierens første pallplass.

– Jeg føler vi gjorde fremskritt under testen i Barcelona i forrige uke og føler meg mer «hjemme» i bilen. Jeg har nå en bedre feeling med bilen. Jeg var litt for «keen» i begynnelsen av løpet, hadde litt for høyt tempo og det gikk utover bakdekkene. Mot slutten av løpet tapte jeg litt men det holdt akkurat. Mye lærdom i dag som jeg kan ta med meg til løpet i morgen, sier Hauger til VG.

Til slutt var det Armstrong som vant løpet foran Daruvala og Hauger. På radioen til laget kunne man høre nordmannen si: «Det var godt med en pallplass». Lagkamerat Daruvala fulgte opp med: «Dobbelt på podiet, bra jobbet».

Søndag venter hovedløpet fra Imola for Hauger og resten av Formel 2-feltet. Og etter å ha kjørt inn til en femteplass i kvalifiseringen, øyner nordmannen nok en pallplass.

– Det er vanskelig å kjøre her, det er en teknisk bane. Det handler om å være tålmodig og få en god start. Alt kan skje og det gjelder å beholde roen. Forhåpentligvis kan vi klatre et par plasser i morgen, sier Hauger.

Den første pallplasseringen kom etter en sesongstart som har vært svært trøblete for nordmannen. Etter å ha brutt i Bahrain, ledet nordmannen det påfølgende sprintløpet i Jeddah, men der fikk nordmannen beskjed om å gå inn i depotet og 19-åringen tapte ledelsen. Dagen derpå sikret Hauger seg sine første poeng i Formel 2-mesterskapet med en sjetteplass i hovedløpet.