I et av de store sjokkene så langt på friidrettsstadion i Rio de Janeiro, tok hjemmefavoritten Thiago Braz gull i stavsprang.

Renaud Lavillenie (29) var storfavoritt før konkurransen, men franskmannen maktet ikke å slå Braz' olympiske rekord på 6,03. Da Lavillenie prøvde å slå Braz' rekord, buet og pep nemlig deler av hjemmepublikummet.

LEST DENNE? Tilskuerne applauderte, men nå vekker OL-frieriet sterke reaksjoner.

Det er uvanlig i friidrett, der tilskuere forventes å støtte alle utøverne som deltar. TV 2s kommentatorer reagerte på de brasilianerens oppførsel. Johan Kaggestad kalte det «usportslig og ille».

En knust Lavillienie la heller ikke skjul på sin misnøye.

— Det setter ikke de olympiske lekene i et bra lys. Jeg har ikke gjort noe mot brasilianerne, sa Lavillenie ifølge den australske avisen Herald Sun.

Nazi-sammenligning

Det var imidlertid et annet sitat somble tatt ille opp i Brasil. Lavillenie sammenlignet nemlig responsen fra de brasilianske supporterne med hvordan sprintlegenden Jesse Owens ble behandlet under 1936-OL.

Det er fortalt mange historier om hvordan mørkhudede Owens ble buet på av tilskuerne i Tyskland, som da var under nazistyre.

— I 1936 var publikum mot Jesse Owens. Vi har ikke sett dette siden. Vi må gjøre noe med det, sa Lavillenie etter at gullet glapp, ifølge AFP.

Jesse Owens tok fire gull i 1936-OL - på 100 meter, 200 meter, 4x100 meter-stafett og lengdehopp - til tross for en alt annet enn varm mottakelse fra Berlin-publikummet. Foto: AP

Fikk du med deg at Thorir reagerer sterkt mot Sverige-stjernen? — Hun kan ikke mene det!

Ifølge det brasilianske nettstedet UOLoppildnet nazisammenligningen det brasilianske publikummet ytterligere.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Lavillenie angret på uttalelsen. I natt norsk tid la han ut følgende Twitter-melding:

— Beklager sammenligningen jeg gjorde. Det var en frustrert reaksjon, og jeg innser at det var feil. Beklager til alle, skrev Lavillenie.

Lavillenie er uansett en skikkelig friidrettslegende. Han hadde fra før OL-gull fra London i 2012, samt medaljer fra de fire siste verdensmesterskapene i friidrett.