Kristin Armstrong fullførte en helt spesiell bragd på landeveiene utenfor Rio de Janeiro onsdag. 42-åringen fra Idaho i USA sikret sitt tredje strake OL-gull på tempo.

Til tross for Armstrongs utrolige rutine, var det langt fra gitt at hun ville seire i Rio. Hun la nemlig opp etter gullet i London-OL, og gjorde først comeback før fjorårets VM i Richmond.

FIKK DU MED DEG DETTE? Norge vant — men håndballjentene våre ble likevel møtt med massiv buing.

Det var omstridt at Armstong i det hele tatt ville bli tatt ut til Rio-lekene, all den tid hun bare ble nummer tre i det amerikanske tempomesterskapet.

Kristin Armstrong overrasket Johan Kaggestad og tok sitt tredje strake OL-gull onsdag. Foto: REUTERS

Én av dem som ble rundlurt av Armstrong, var Johan Kaggestad. TV 2-eksperten, som er kjent fra Tour de France-sendingene til kanalen, er blant de mest kunnskapsrike på sykkelsporten i Norge.Tirsdag gikk imidlertid Kaggestad på en sjelden skivebom. En skivebom som kan føre til stygge gnagsår.

Underveis i løpet sa nemlig Kaggestad at dersom Armstrong vant, skulle han gå hjem til hotellet, i et slags veddemål med seerne. Det var ingen pysete påstand. Fra Grumari-området, der temporittene i OL gjennomføres, og hjem til sentrum av Rio de Janeiro er det nemlig om lag 30 kilometer i avstand.

LEST DENNE? EDVALDS SPY-MARERITT PÅ OL-TEMPOEN: — Han var tapper.

Får ikke lov

Etter å ha kommet ut av kommentatorboksen lover Kaggestad at han ikke skal snike seg unna den blytunge straffen.

— Jeg får finne ut av hvordan jeg skal løse dette her, for jeg må jo gå når jeg har tid. Men jeg er klar. Jeg får prøve å finne en snarvei, sier Kaggestad til TV 2. — Jeg har ganske vonde bein. Det kan hende det blir mye verre nå i dag, så kanskje jeg blir sykemeldt, legger han til.

Journalist til Angolas keeper: - Vil du helst slanke deg eller vinne OL-medalje?

TV 2 personalets sikkerhetssjef Jan Petter Dahl sier imidlertid at 72-årige Kaggestad ikke får lov til å gjennomføre sin straff allerede i kveld.

— Det er ikke meningen å ødelegge festen, men med ansvar for beredskapen og TV 2 her i Rio, så er det helt uaktuelt å gå bortover de veiene der nå på kveldstid. Du får ikke lov, sier Dahl, som foreslår at Kaggestad gjennomfører en lignende avstand hjemme i Norge.

Kaggestad minner forøvrig om at han er tidligere maratonløper, og at han derfor ville klart å gjennomføre straffen.

Han benytter også muligheten til å skryte av Armstrong.

— Det var imponerende av Armstrong å vinne sitt tredje gull på rad. Det hadde jeg faktisk ikke trodd. Det er rart at en tidligere dobbel olympisk mester er en av de største overraskelsene i Rio.

Bredelis berømte tur til Århus

Kaggestad er ikke den første TV 2-kommentatoren som er uheldig i et veddemål.

Under håndball-EM i 2002 var det dødt løp mellom Norge og Ungarn, 23-23, da Norge fikk et frikast i nærheten av midtstreken. Kommentator Harald Bredeli uttalte da at dersom Katja Nyberg scoret på frikastet, skulle han gå fra Farum til Århus.

LES OGSÅ: I et intervju med Aftenposten før OL, delte håndballkommentatoren øyeblikkene han husker best fra 20 år med mesterskap: Bredeli kommenterte kamp via fasttelefon.

Nybergs beryktede kastearm slo til, og Bredeli startet gåturen samme kveld. Bredelis rute var en 80 kilometer gåtur til Sjællands odde, for så å ta ferje direkte til Århus. VGmeldte morgenen etter at kommentatoren hadde sett seg nødt til å tilbakelegge en mil med bil for å rekke frem til Århus i tide.

Bredeli er på plass i Rio de Janeiro for å følge de norske håndballjentene. Kaggestad skal på sin side også kommentere friidrett senere i lekene.