Michael Phelps viste nok en gang hvem som er svømmekongen da han vant 200 meter butterfly i Rio tirsdag. En time senere fulgte han opp med sitt 21. OL-gull sammen med USAs stafettlag.

Phelps er suverent den mestvinnende OL-utøveren gjennom historien, og tolv år etter at han startet gullfangsten i Aten, har han fortsatt krutt i armer og bein.

Med tiden 1.53,36 slo han japaneren Masato Sakai med fire hundredels sekund og sikret sitt førte individuelle gull i Rio-lekene. Fra før hadde han vunnet med det amerikanske stafettlaget på 4 x 100 meter fri.

FIKK DU MED DEG DETTE? Nå bruker Russland Phelps-blåmerkene i dopingdebatten.

På medaljeseremonien etterpå, fikk vi se en en tydelig rørt Phelps med et tårevått blikk. Men så, mens den amerikanske nasjonalsangen runget utover høyttaleranlegget, brøt han plutselig ut i ellevill latter.

En av Phelps venner fra hjemstedet Baltimore begynte å ropeet av kampropene til baseball-laget Baltimore Oroioles. Du kan høre kampropether.

— Jeg hørte det, og jeg visste nøyaktig hvem som ropte. Jeg så umiddelbart mot retningen ropet kom fra, og jeg kunne bare ikke slutte å le, sier Phelps ifølgeNew York Times.

Brain Shea er navnet på han som fikk Phelps til å bryte ut i latter.

— Jeg hadde lovet å gjøre det én gang i løpet av OL. Jeg var nær nok til at jeg visste han ville høre det uten at kameraene ville fange det opp. Det var min måte å si at alle i Baltimore støtter ham, sier Shea ifølge Baltimore Magazine.