– Om det er en svakhet, får andre bedømme, svarer Storhamar-kapteinen på spørsmål om det er nettopp det – et svakhetstegn for Fjordkraftligaen – at han foran klassikeren Vålerenga-Storhamar i Jordal Amfi torsdag kveld har flest målpoeng av alle spillerne i toppserien – etter 16 kamper.

1) Patrick Thoresen (straks 38): 12 mål/13 målgivende pasninger,

2) Viktor Granholm, Frisk Asker (24): 13 mål/11 målgivende pasninger,

3) David Morley (31), Frisk Asker: 9+15,

4) Jarrett Burton (30), Stavanger Oilers: 11+10,

5) Rasmus Ahlholm (31), Storhamar: 5+16,

6) Tyler Coulter (25), Stjernen: 8+12.

– Jeg ville vært skuffet om jeg ikke hadde ligget i toppen, uansett om jeg var 34 eller 38 år, understreker Patrick Thoresen.

– Jeg synes spillet mitt har vært i samsvar med statistikken. Jeg gjør kloke valg, er engasjert fysisk og er en god leder for medspillerne mine, sier han om hvorfor han fortsatt dominerer norsk ishockey.

– En ting jeg er god på, er spilleforståelse. Jeg er ikke den raskeste på isen, men vet stort sett hvor pucken vil komme, tilføyer Hamar-klubbens nestor.

Han har totalt scoret 95 mål og lagt 177 målgivende pasninger i løpet av 218 klubbkamper i Norge. Ikke bemerkelsesverdig, men et betydelig antall målpoeng på bakgrunn av at han stort sett – over 16 år – har spilt for klubber utenfor Norge: Sverige, Russland, USA, Canada, Sveits og Østerrike.

– Jeg vil se det på en annen måte, svarer Vålerengas landslagsveteran Martin Røymark (fyller 35 den 10. november) på «svakhetstegnspørsmålet» Patrick Thoresen ikke vil besvare.

– Det er ikke overraskende. Men veldig imponerende. Jeg vet ikke hvor god greie på ishockey du må ha for å se det, men han har en ekstrem spilleforståelse. Han er veldig god på småting, sier Røymark (2 mål/6 målgivende) om Thoresen.

– Det er en grunn til at han har spilt i NHL og blitt kåret til MVP (mest verdifulle spiller) i KHL (Russland). Vi har spilt sammen på landslaget i mange år, der er han så «pønsj» som bare han kan være. Han kan holde på så lenge han er motivert, tilføyer han.

– Hvordan stoppe ham?

– Jeg vet ikke om det er noen knep for det. Det måtte være å ligge tett på ham, svarer Vålerengas løperspiller.

Ett poeng skiller Storhamar på 3. plass og Vålerenga på 4. plass i tabellen. Røymark varsler «krig» foran et nær fullsatt nye Jordal Amfi. Oslo-klubben «vil sette bønda på plass». Patrick Thoresen mener ingenting for «oss hamarsinger» er bedre enn å flå – hans uttrykk – Vålerenga på deres hjemmeis.