I en pressemelding skriver arrangøren at Elaine Thompson-Herah (30) fra Jamaica kommer til KWI for å løpe 60 meter.

30-åringen tok OL-gull på 100 meter og 200 meter i både OL i Rio de Janeiro i 2016 og i Tokyo i 2021. I fjorårets friidretts VM ble det bronse på 100 meter.

– Det er stort å få besøk av Elaine Thompson-Herah på stevnet. Hun blir en flott publikumsattraksjon i Ulsteinhallen. Det blir sprint på høyeste verdensnivå, lover Karsten Warholm i en pressemeldingen.

Hennes personlige rekord er 6,98 på 60 meter innendørs. På 100 meter er den 10,54 og på 200 meter lyder den 21,53.

– Det skal bli kjekt å se henne løpe i Ulsteinvik. Her har publikum i Ulsteinhallen og TV-seere på NRK mye å glede seg til, sier Warholm.

Stevnet arrangeres torsdag 2. februar. Også andre verdensstjerner blir å se på startstreken, blant andre den ukrainske høydehopperen Jaroslava Mahutsjykh (21).

Flere norske topputøvere kommer også til Ulsteinhallen, blant dem er Marcus Thomsen, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum, Hedda Hynne, Ingeborg Østgård, Amalie Sæten og Henrik Flåtnes.

– Vi har klart å skape en fin tradisjon med KWI. Det blir deltakelse på øverste hylle i flere øvelser. Jeg har tro på at vi skal få til en fantastisk friidrettsfest i Ulsteinhallen, sier Karsten Warholms manager og mor, Kristine Haddal, som er prosjektleder for stevnet.

Warholm selv er for øyeblikket på treningsleir på Tenerife.