Travhest kan sørge for stor pengebonus til Ranheim-spillerne

Søndag kan travhoppa Nordli Alma sørge for ytterligere bonuskroner til fotballspillerne i Eliteserieklubben Ranheim.

Nordli Alma og Jomar Blekkan i herlig driv mot seier på Bjerke i juni. Søndag kan det bli seier i Norsk Travkriterium for den 3-årige kaldblodshoppa. Nordli Alma og Jomar Blekkan i herlig driv mot seier på Bjerke i juni. Søndag kan det bli seier i Norsk Travkriterium for den 3-årige kaldblodshoppa. Foto: Anders Kongsrud / Hesteguiden.com / NTB scanpix.

Hoppa har hittil i 2019 allerede sørget for 52.000 kroner til bonuskassa til fotballspillerne hos Ranheim. Søndag kan det bli ytterligere 100 tusenlapper når Nordli Alma og Jomar Blekkan er en av favorittene til å vinne Norsk Travkriterium på Bjerke.

Jomar Blekkan er en av Norges beste travtrenere og kusker. Med seg på laget har han kompis og fartsentusiast Kolbjørn Selmer, som eier en rekke gode trav- og galopphester. En av dem er kjempetalentet Nordli Alma, en tre år gammel kaldblodshest som har vunnet seks løp på ni starter og som hittil har løpt inn 263 854 kroner.

Supporter

Kolbjørn Selmer – Ranheim-supporter på sin hals – gir bort 20 prosent av alt Nordli Alma kjører inn til Ranheim-spillernes bonuskasse. Siden førstepremien i søndagens løp er hele 500.000 kroner, så venter en sjekk på hele 100 000 kroner til fotballspillerne på Trondheims nest beste fotballag om det blir seier.

Kusken Jomar Blekkan er også en ihuga fotballtilhenger.

– Jeg er selv veldig interessert i fotball og heier på både Rosenborg og Ranheim, men i det siste har jeg nok vært på flest Ranheim-kamper. Fotball er engasjerende og morsomt, nesten som på travbanen, sier Leangens dominerende travkusk.

Mange seirer

65 år gamle Blekkan har allerede vunnet 4390 løp i karrieren. Og han har kjørt inn 147 millioner kroner i premier til sine mange hesteeiere. Av denne summen er kusken berettiget til ti prosent om han har hesten i trening og kjører selv, mens det er fem prosent å hente som kusk om man kjører en hest en annen har treneransvaret for:

– Nordli Alma er en meget god hest, og jeg tror hun har en god sjanse til å vinne søndagens storoppgjør. Taktikken er å ta teten og lede hele veien, sier Jomar Blekkan.