Nordmennene, som sto i fare for å ryke ut av OL etter grunnspillet, havnet bakpå i semifinalen mot Storbritannia, men snudde kampen i 6. omgang.

Det var litt av en snuoperasjon, og etter åtte omganger endte det 6–5 etter at Kristin Skaslien fikset det nødvendige poenget med kampens aller siste stein.

– I dag var det høy tenning på meg i starten, det var ikke helt perfekt. Vi har noen sistesteiner som redder oss litt. Etter pause snakket vi bedre sammen, og da så det ut som vi ville vinne. Fra midten av femte omgang begynte vi å finne litt ut av det, sier Magnus Nedregotten til VG.

– Det er ikke så ofte man spiller en semifinale i OL, så man kjenner på det. Det var litt nerver i starten og vi klarte ikke å kommunisere så godt som vi kan, sier Kristin Skaslien om snuoperasjonen:

Norge slo Storbritannia med 6–2 søndag. 24 timer senere så det imidlertid stygt ut lenge, i semifinalen mot samme motstander.

Britene ledet 4–2 etter fem omganger, men etter en pause kom en ny opptur for det norske curlingparet, som hadde fem seire på rad før semifinalen.

Sjeftrener Thomas Løvold kjempet med tårene etter seieren.

– Jeg har gråten i halsen og er veldig, veldig rørt. De har jobbet kjempehardt og er de mest dedikerte vi har i curling-Norge, og da er det veldig bra at de lykkes, sier Løvold til VG.

– Kristin spilte vanvittig bra i dag og satte alle sistesteinene. Du kjenner jo på et press når du legger alt i potten. Når du vet hva som står på spill så er ingenting enkelt med den sistesteinen, så det er ekstremt imponerende. Det er seks seirer på rad nå. Det må bli syv, sier Løvold og tenker på morgendagens finale.

Der venter Italia, som slo Sverige 8–1 i den andre semifinalen. Svenskene ga opp etter syvende omgang.

– Italia har 10 på rad nå. De har hatt en fantastisk uke. Vi må bare prøve å heve oss noen hakk i finalen. Finner vi toppnivået vårt skal vi gi dem en real kamp, sier Kristin Skaslien.

Stefania Constantini og Amos Mosaner blir en håndfull for det norske paret i kampen om gullet. Italienerne vant alle sine ni kamper i grunnspillet.

– De har vært solide. Vi spilte mot dem i kvartfinale i VM i april og slo dem greit da. Så slo vi dem i siste turnering før vi kom hit. Det er et lag som vi vanligvis har godt tak på, men slik italienerne spiller nå i OL må vi være på vårt aller beste, sier sjeftrener Thomas Løvold.

  • Finalen spilles tirsdag klokken 13.05, norsk tid.