Lillehammer - Oilers: 0–8

LILLEHAMMER: - Vi kom godt i gang og første periode må være helt der oppe med det aller beste denne sesongen. Vi har hatt perioder før også som har vært meget bra, men nå setter vi også pucken i mål. Det i tillegg til at vi får brukt alle rekkene og kjører høyt tempo fra start, sier tomålsccorer Paul Bittner etter kampen.

– Det måtte løsne til slutt! Vi har hatt så mange kamper der vi har skutt mye uten utelling. Blant annet fordi vi har vært unøyaktige, men i dag gjør vi alt rett. Vi holder oss til planen og får belønning for det vi jobber mot, fortsetter Bittner.

– Hvor viktig var det å slå tilbake på denne måten etter tapet for Frisk Asker?

– Enormt! Det var et brutalt tap for Frisk etter at vi ledet der, så å slå tilbake som dette er veldig viktig. Laget får mye selvtillit og det er bra å bygge videre på når vi møter MS til lørdag, slår Bittner fast.

En av kampens andre tomålsccorere, Andre Strandborg, er inne på mye av de samme som rekkekamerat Bittner. Samtidig som han trekker frem at det har vært tiltrengt med et par dager uten kamp.

– Det hjelper selvsagt å ha noen dager fri og få ladet opp. Vi har fått trent skikkelig bra og målrettet, og vi kom inn til kampen med mye energi, sier Strandborg som var godt fornøyd med sette inn to mål selv. Det etter å ha havnet i rekke med Ludvig Hoff og Christoffer Karlsen.

– Når jeg spiller på rekke med de hjelper det mye. Begge to er jo sinnsykt gode offensivt og det andre målet er jo ferdigscoret, der gjør de to all jobben. Så det var veldig kult å spille med de, skryter Strandborg.

Imponerte fra start

Et sprukket pleksiglass gjorde at kampen ble utsatt med et kvarter, men det så ikke ut til å gjøre Oilers noen verdens ting. For om de ikke skjøt ut av startblokkene, så tok de et godt grep om kampen fra start. De var rett og slett bare solide, og slapp knapt til sjanser bakover. Joona Partanen, som fikk sjansen fra start, fikk faktisk bare to skudd på seg hele første periode.

Som vanlig måtte Oilers ha et par forsøk før det ble uttelling, men når det først løsnet. Da løsnet det virkelig. For i løpet av drøye fire minutter kom de tre scoringer. Først Andre Strandborg med en lekker variant opp i nærmeste. Deretter Paul Bitter på en retur etter et vanvittig skudd fra Martin Lefebvre som smalt i stolpen.

Det tredje skuffet Andreas Klavestad inn fra blå og Oilers gikk i garderoben med 3-0. Det etter det som må være en av sesongens mest solide perioder så langt.

Christoffer Karlsen, Paul Bittner og Dan Kissel jubler for scoring mot Lillehammer. Foto: Christoffer Hjalmarsson
Joona Partanen slet seg ikke akkurat ut i første periode mot Lillehammer, men allikevel kom han ikke ut til andre. Det grunnet en kjenning i lysken. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Dominansen fortsatte

Dette var åpenbart kvelden der Oilers hadde bestemt seg for å slå tilbake etter overtidstapet for Frisk Asker. For nok en gang kom de ut og tok fullstendig kontroll over begivenhetene. Lillehammer hadde riktignok et par farligheter, men ikke verre enn at Henrik Holm hadde god kontroll. Det etter at Partanene måtte gi seg med en kjenning i lysken etter første periode.

Fremover lignet det meste på første periode. Oilers med et par sjanser, men det var rundt halvveis de virkelig våkent. Først rotet de det imidlertid til med et bytte og måtte ta en utvisning etter for mange spillere på isen. Den undertallsperioden styrte de greit unna og så ble det fullklaff idet Ludvig Hoff kom ut av fryseboksen. Han fikk pucken direkte, la den videre til Dan Kissel og mannen med gullhjelmen var sikker alene med keeper.

Paul Bittner var innvolvert i mye i kampen på Lillehammer. Hjemmelaget gikk etter hvert ganske sure. Foto: Christoffer Hjalmarsson

Så kom kveldens vakreste. Bittner, som har slitt stort i sesonginnledningen, viste at han har myke håndledd og god retningssans. Fra midtsonen satte han fart, danset seg forbi et par rødkledde før han la pucken elegant opp i nettaket. 5-0 og festhockey fra Oilers.

– Et deilig mål å score, det er helt sikkert. Det er jo slike mål som gjør hockey ekstra morsomt, gliser Bittner som samtidig er glad for at det har løsnet litt på poengfronten.

– Personlig er det selvsagt viktig for meg å være ordentlig i gang og plukke poeng og hjelpe laget på den måten, forklarer Bittner.

Ingen barmhjertighet

Der Oilers ikke fikk uttelling fra start i de to første periodene, så rakk folk så vidt tilbake fra pølsekøen før pucken lå i nettet i tredje. Lillehammer hadde byttet keeper, men det ga ikke stor effekt for allerede etter 13 sekunder la Kissel pucken i mål.

Kjøret det fortsatte og Oilers dro frem champagnehockey med et lekkert angrep minutter senere. Ludvig Hoff og Christoffer Karlsen kjørte noen lekre kombinasjoner ute til høyre før pucken ble lagt inn foran. Der kunne bare Strandborg skumme fløten med sitt andre for kvelden.

Helt på tampen jobbet også Hoff inn egen retur og dermed fikk han en velfortjent scoring når han satte inn 8-0. Dermed hadde altså Oilers scoret nærmere 20% av sesongens mål så langt i løpet av en kveld.

– Det tenkte jeg faktisk litt på! Vi har jo ikke vært det laget som har scoret flest mål, men vi har samtidig produsert mye og i kveld bare løsnet det, avslutter Strandborg som samtidig kommer med en advarsel til konkurrentene.

– Vi definitivt mye av det som gjorde laget til dobbelmestere!

KAMPFAKTA

Lillehammer – Stavanger Oilers 0-8 (0-3, 0-2, 0-3)

Fjordkraftligaen, 14. serierunde

Eidsiva Arena: 1247 tilskuere

Mål: 0-1 Andre Strandborg (Karlsen, Hoff)(13:14), 0-2 Paul Bittner (Lefebvre, Beck)(14:30 PP), 0-3 Andreas Klavestad (Kissel)(17:17), 0-4 Dan Kissel (Hoff)(32:24), 0-5 Bittner (Klavestad)(36:42), 0-6 Kissel (Lefebvre)(40:13), 0-7 Strandborg (Hoff, Karlsen)(46:34), 0-8 Ludvig Hoff (57:06)

Hoveddommere: Jørn McCall Ekeberg og Tor Olav Grøtnæs Johnsen

Utvisninger: 1x2 min – 1x2 min

Skudd: 13 – 37

Oilers’ lag:

Målvakt:

Joona Partanen

Backer:

1. backpar: Dennis Sveum og Martin Lefebvre

2. backpar: Noah Aarthun og Andreas Klavestad

3. backpar: Patrick Ulriksen og Daniel Rokseth

Løpere:

1. rekke: Dan Kissel, Colton Beck og Bryce Gervais

2. rekke: Sander Hurrød, Paul Bittner og Anders Tangen Henriksen

3. rekke: Ludvig Hoff, Andre Strandborg og Christoffer Karlsen

4. rekke: Vegard Faret, Thomas Berg-Paulsen og Markus Søberg

Ekstra løper: Sander Husebø