To ganger måtte finalen som startet like etter 16.30 avbrytes på grunn av regn. Syv timer senere kunne Casper Ruud sette kronen på grusverket.

De siste tre helgene har han gjort en ting: Vunnet på grus. Han vant ATP 250-turneringen i Båstad, han vant i Gstaad, og lørdag vant han maratonfinalen i Kitzbühel.

– Jeg skjelver. Det føles helt fantastisk. Jeg var skikkelig nervøs på slutten, jeg vet hva som sto på spill, sier Ruud som har vunnet tolv strake kamper siden han røk ut av Wimbledon.

Finalemotstanderen Pedro Martínez kastet racketen i frustrasjon, mens Ruud klinte til med kjæresten Maria Galligani, som har fulgt ham fra tribunen under alle tre turneringene. Hun hadde for anledningen kledd seg opp i finstas fra Tirol.

– Den er vakker og hun er vakker, så det er en perfekt match, gliste Ruud, før de ble avbildet sammen på toppen av podiet i Kitzbühel.

Deretter takket han teamet sitt og kjæresten for at de var sammen med ham på reisen.

STRÅLTE ETTER SEIER: Casper Ruud fikk god støtte fra kjæresten Maria Galligani gjennom de tre ukene med grustennis i Sverige, Sveits og Østerrike. Sammen løftet de trofeet i Kitzbühel. Foto: PATRICK STEINER / BILDBYRÅN

Pedro Martínez, som er ranket som nummer 97 i verden, klarte ikke å stå imot en heltent Ruud i første sett, men hevet seg betraktelig etter fem timers venting da anlegget i Kitzbühel ble overfalt av nedbør.

Martínez halte i land et jevnspilt andresett.

Det holdt imidlertid ikke helt inn for den spanske finaledebutanten. Ruud ble altfor sterk i det tredje settet og kunne løfte sitt tredje trofé i juli.

– Det ble litt lenge på slutten og det føltes litt irriterende, men man må bare holde fokus. Det er det samme for begge spillerne.

– Jeg vil gratulere Casper, det er helt fantastisk det du gjør denne sesongen, sier Martínez etter kampen.

Også hans kjæreste, Claudia, hadde ikledd seg et tradisjonelt festantrekk fra regionen for anledningen.

Kilde: www.sofascore.com

Å vinne tre ATP-turneringer tre helger på rad er sjelden kost i tennisverden. Forrige gang noen klarte den bragden var helt tilbake i oktober 2011, da Andy Murray gjorde rent bord på hardcourten i Asia. Briten var da rangert blant de fem beste i verden.

Murray er ikke hvem som helst i dette selskapet. Han var verdensener over en lang periode fra 2016 til 2017, har vært i verdenstoppen i en årrekke og vunnet Wimbledon og OL to ganger hver. De siste årene har vært preget av skader.

Murrays tre strake titler var dog hakket mer prestisjetunge enn Ruuds. Han vant i Thailand på 250-nivå, mens seierne i Japan og Kina kom på henholdsvis 500- og 1000-nivå.

Samtlige av turneringsseierne til Ruud har vært på ATP-tourens laveste nivå: 250. Det vil si at en turneringsseier er verdt 250 poeng.

TAP: Pedro Martínez måtte se seg slått av Casper Ruud. Foto: STEFAN ADELDBERGER / EXPA

Etter de siste ukers herjinger har Ruud sikret seg 750 verdifulle poeng i jakten på topp 10-ranking og en plass i ATP-sluttspillet.

Nå klatrer han forbi både Diego Schwartzman og Hubert Hurkacz, og setter karrierebeste med 12. plass på verdensrankingen når poengene regnes over helgen.