– Det blir godt å komme hjem og slappe av litt. Det er litt igjen av sesongen og jeg gleder meg veldig til VM. Jeg skal jobbe på og sørge for at jeg er fit for fight, sier gullvinner fra storbakken i hopp, Marius Lindvik til VG og fortsetter om covid-smitten som har rammet laget før og under de olympiske lekene:

– Det har vært litt kaos, men jeg prøvde å ikke tenke så mye på det. Jeg har prøvd å fokusere på det jeg skal gjøre.

Den historiske gullvinneren fra Big Air konkurransen i friski, Birk Ruud, var også blant utøverne som satt på flyet.

– Veldig hyggelig velkomst, og det er så deilig å møte familien. Det er godt å være på norsk jord. Borte bra, men hjemme best, sier Ruud til VG og fortsetter om det historiske gullet:

– Det smaker godt og er et mål jeg har jobbet for lenge. Det å kunne få det overstått ... Det er noe jeg kan ta med meg hele livet.

Unggutten viste gledelig frem gullmedaljen han hadde pakket ned i en sokk. Ruud lot også sin mor, Céline Bache-Wiig, få kjenne og ta på seg det historiske OL-gullet.

– Den var veldig tung, mye tyngre enn jeg hadde trodd. Det var veldig mye positivt ståhei etter han tok gullet, og jeg synes det er veldig, veldig hyggelig for han, forteller moren.

Aleksander Aamodt Kilde, som tok sølv i kombinasjonen og bronse i super-G, ble møtt av dagens desidert høyeste velkomstbrøl. Fartskanonen skulle rett videre til leiligheten sin i Østerrike, så familie og venner hadde møtt opp i hopetall for å få noen minutter med han før han tar flyet videre til Innsbruck.

– Det er fantastisk. Det er bedre enn medalje. Det er familie og venner. Det er helt rått å se alle sammen. Dette er komplett samling. Det er helt rått, sier alpinkometen til VG.

Bronsevinner i slalåm, Sebastian Foss-Solevåg, fikk også nyte godt av Kildes velkomst.

– Det er fint å komme hjem til den feiringen her da. Jeg har ikke fått feiret så mye, det har gått i ett siden det skjedde, så det skal bli godt å komme hjem og få seg en liten pust i bakken. Jeg har jo ikke fått sett rennet enda engang, sier Solevåg til VG.