Skulle møte Norge - avga positiv dopingprøve

Den slovenske landslagsspilleren Ziga Jeglic har testet positivt for doping før OL-møtet med Norge tirsdag.

Ziga Jeglic skulle spilt mot Norge tirsdag, men har testet positivt for doping. Ziga Jeglic skulle spilt mot Norge tirsdag, men har testet positivt for doping. Foto: Frank Franklin II / TT / NTB Scanpix

Han testet positivt etter bruk av en astmamedisin.

29-åringen avga positiv prøve på stoffet fenoterol. Middelet er forbudt og brukes ved astma og andre problemer med bronkiene.

Ziglic spiller i KHL for Neftekhimik Nizjnekamsk og har notert seg for én assist på sine tre kamper i OL.

– Utøveren har akseptert at han har brutt dopingreglementet. Derfor er han suspendert fra å konkurrere videre i OL. Han vil forlate utøverlandsbyen i løpet av 24 timer, heter det i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Jeglic scoret det avgjørende straffeslaget mot Slovakia på lørdag. Det var i forbindelse med den kampen at den positive prøven ble avlagt.

I en uttalelse sier Jeglic at den positive prøven skyldes astmamedisin. Han sier videre at han glemte å søke om medisinsk fritak for å bruke medisinen.

Sloveneren er den tredje dopingsaken under Pyeongchang-lekene. Tidligere har den japanske kortbaneløperen Kei Saito og den russiske curlingspilleren Alexander Krusjelnitskij avgitt positive dopingprøver.