Jeg var et år for ung for generasjonen som tok bronse i Romania i 1998. Derfor hadde det vært kjekt å delta i et mesterskap med dette laget før jeg blir for gammel, sier WestHam-proffen til Aftenbladet.

Sjansene er store. I motsetning til A-landslaget, har U21-guttene ikke avgitt et eneste poeng så langt. Blir det full pott mot Polen og Hviterussland de neste fem dagene, skal det godt gjøres å nekte Norge puljeseieren.

God Mosterøy-bane

Polen bør vi slå, Hviterussland blir verre, i alle fall på bortebane, vurderer Soma, som akkurat nå er på hjemlige trakter. I går trente U21-laget på Mosterøy, i ettermiddag slipper de til på Stavanger stadion.

Naturligvis er overgangen stor fra West Hams anlegg i London til Mosterøy, men med tanke på at vi skriver mars måned, var banen slett ikke verst. Litt tung riktignok, slik vi må regne med på denne årstiden, mener jærbuen. Han er ellers spent på hvordan en landskamp midt i den norske sesongoppkjøringen vil slå ut. Det er ikke ideelt, all den tid de øvrige landene i Europa er i avslutningen på sine sesonger. Akkurat det er det imidlertid lite vi kan gjøre noe med. Og for egen del begynner det å hjelpe på. Jeg jo spilt en del kamper for West Ham, sier Soma.

Sammen med John Arne Riise fra Monaco og Brann-juvelen Azar Karadaz er han blant trener Per-Mathias Høgmos nøkkelspillere. I den andre enden av skalaen finner vi Brede Hangeland, som debuterer med flagget på brystet. Han har aldri representert et landslag på aldersbestemt nivå, derfor var overraskelsen stor da Høgmo hadde ham i troppen til de to forestående kampene mot Polen og Hviterussland.

Både etter anbefalinger fra trener Benny Lennartsson, og egne betraktninger fra tribuneplass i La Manga, da Viking trente der i februar.

Sommerfugler

19-åringen hadde litt sommerfugler i magen på sin første trening, men var rimelig tiltreds. Brede tviler likevel på at han er blant de 11 som løper ut på Stavanger stadion lørdag.

jan.erik.larsen@ stavanger-aftenblad.no