Første uken har både Rosenborg, Viking, Lyn og Odd Grenland spilte kamper i La Manga, lørdag ankom også Stabæk og Lillestrøm.

Tre kamper

Høgmo og Thorstvedt kom søndag, og reiser hjem onsdag. I løpet av den tiden får de sett tre kamper med norske lag, i tillegg til at Thorstvedt mandag skal ha en treningsøkt med Frode Olsen.

— Det er veldig praktisk for oss å komme ned her, og få sett så mange kamper og treninger med norske lag. Vi sparer mye reisetid på dette, smiler Thorstvedt.

Han skal først og fremst følge opp Frode Olsen og Erik Holtan.

Høgmo har flere spillere han skal følge, og både Lillestrøm, Rosenborg og Stabæk har spillere som skal direkte fra La Manga til Madeira med U20-landslaget.

Utvikling

— Jeg har ansvar for et lag med mange unge spillere, og i den alderen kan det ha skjedd stor utvikling gjennom vinteren. Dette er en glimrende anledning til å vurdere om spillere har utviklet seg, og til å snakke med trenerne deres, sier Høgmo.

De to reiste ned til Spania den andre uken fordi det da var flest norske lag på plass. Siden det er tradje kamp i gruppespillet mandag, får Høgmo også se spesielt mange unge spillere i aksjon for Rosenborg, siden de lar mange av de etablerte hvile.