– Hva snakker du om? Jeg vet ikke hva du snakker om. Beklager, jeg vet ikke hva som står i mediene, sier hun på tysk til pressen i målområdet når hun konfronteres etter VM-gullet i super-g torsdag.

Kommentaren det siktes til falt i startområdet tirsdag, før det opprinnelige super-g-rennet skulle starte i Cortina. Hun hadde neppe regnet med at den sveitsiske TV-kanalen SRF skulle tyvlytte til samtalen hennes

– Jeg burde unnskylde meg. Og gå til presidenten og si at løypene er gode og slik. Kyss meg i ræven, hører man Gut-Behrami si til en gjeng ved startområdet.

Den sveitsiske avisen Blick hadde uttalelsene som hovedoppslag og Sveits’ skiforbund kommenterte hendelsen.

Hele samtalen kan ikke høres og det er uklart nøyaktig hva hun sikter til, men Blick mener det kan være den opphetede disputten rundt rennene i Crans Montana som ble kjørt 22–24. januar.

Der omtalte Gut-Behrami farts-løypene i Sveits som motbydelige og katastrofale.

Alpint-esset måtte etterpå forsvarte seg og sa følgende:

– Jeg får spørsmål om løypen, skal jeg da juge?

Det fikk sjefen for organisasjonskomiteen, Marius Robyr, til å reagere:

– Jeg var veldig skuffet. Hverken trenere eller noen som helst andre løpere hadde problemer. Og så kom Lara og sa dette på kvelden. Det gjorde vondt.

Noen unnskyldning våget han ikke å håpe på.

– Det ville ikke vært Laras stil.

Kajsa Vickhoff Lie endte på femteplass 65 hundredeler bak Gut-Behrami, mens Ragnhild Mowinckel kom på en skuffende 12. plass 1,23 sekunder bak i VMs åpningsøvelse.

Neste VM-øvelse kjøres på lørdag hvor det er utfor for kvinnene.