Solbergs bil ble påkjørt bakfra etter at finalen var over. NRK får opplyst at han klaget over smerter i ryggen, men at det ikke er kjent hvor omfattende skadene er.

Det var svenske Anton Marklund som i høy hastighet traff Solbergs bil. Bilen til den norske føreren skal være totalvraket.

– Marklund er veldig lei seg og helt sjokkert. Bremsene hans fungerte ikke, sier Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NRK.

– Marklund løpte rett bort til Petter for å snakke med ham. Petter var ved bevissthet, men han klaget over sterke smerter i ryggen, forteller pressekontakten videre. Løchen har selv ikke vært i kontakt med nordmannen.

Opp i ledelse

Solberg var den beste føreren i VM-runden i rallycross i Canada, men i finalen fikk han bank av svenske Timmy Hansen. Til tross for finaletapet tok 41-åringen over føringen i VM-sammendraget. Solberg tok med seg totalt 24 poeng fra VM-runden og tok seg forbi Mattias Ekström som bare fikk med seg 15 poeng. Det skiller nå fire poeng mellom de to.

Hansen kan takke råkjøringen til russiske Timur Timerzjanov for at han fikk komme til finalen. Russeren var nest best av førerne etter kvalifiseringen, men i den andre semifinalen ble han diskvalifisert etter å ha kjørt inn i finske Toomas Heikkinen. Dermed fikk svenske Timmy Hansen en plass i finalen. Han gikk bort og vant den foran nordmannen Andreas Bakkerud.

Rufsete start

Solberg og Bakkerud vant hver sin semifinale og sto ved siden av hverandre på startstreken i finalen. Det ble en rufsete start hvor Bakkerud klarte å ta seg forbi Solberg, som til slutt endte på 5.-plass i finalen.

Like før finalen var det begynt å regne, noe som gjorde forholdene sleipe for førerne.

Det var den sjuende av tolv VM-runder. Den neste runden kjøres i Loheac i Frankrike 2.-4. september.

(©NTB)