Det sier friidrettsstjernen til VG etter en rolig økt i innendørshallen i den franske byen Liévin.

Her skal 21-åringen sesongåpne på 1500 meter torsdag kveld. Det blir første løpet uten at pappa Gjert er definert som trener.

Tidlig i februar sendte familien ut en pressemelding der det ble kjent at familiefaren trapper ned. Helsen ble oppgitt som argument.

– Gjert finnes jo, så det blir ikke «livet uten Gjert». Men vi er et stort team med mye kompetanse. Det er mange ivrige sjeler. Det står ikke på det. Vi har fått til mye bra, og har mye bra erfaring bak oss, sier Jakob Ingebrigtsen.

Det foreløpige høydepunktet i Ingebrigtsens karriere er OL-gullet på 1500 meter i fjor sommer:

I løpet av den ti minutter lange praten med VG avdramatiserer 21-åringen det som har skjedd.

– Er Gjert helt ute nå, eller er han en du ringer i ny og ne?

– Slik det har vært før, så har det ikke vært sånn at ... Han lar ordene henge i luften, før han fortsetter:

– Vi har kjørt opplegget som vi har hatt troen på, og det har jo gått bra. Det handler mest om at han trapper ned. Han har tatt seg litt vann over hodet. Det er ingenting som varer evig, smiler den regjerende OL-mesteren fra Tokyo.

– Er det greit for deg?

– Ja. Det bør det være. Jeg er fokusert på det jeg gjør. Det skal mye til for å ta bort det fokuset.

– Du savner ikke det å ha ham her nå?

– Nei, nei, nei. Jeg er her for å springe fort. Det endrer seg ikke med det ene eller andre.

Ved siden av 21-åringen sitter forloveden Elisabeth Asserson. I familien Ingebrigtsen er alle en del av teamet.

– Er det tydelig definert hva alle skal gjøre?

– Det var sånn med Gjert også: Han var ikke utnevnt som trener, men han tok den rollen. Vi er heldige der vi er i en situasjon at vi ikke trenger noen til å ta rollene, siden vi har så mye erfaring og så mange med kunnskap. På kort sikt så blir det kanskje en dialog om hva som er best, og så kjører på med det vi har hatt før.

STØTTE FRA FORLOVEDEN: Gjert Ingebrigtsen er ikke med til Frankrike, men Jakob Ingebrigtsen har støtte i forloveden Elisabeth Asserson. Foto: MATTIS SANDBLAD / VG

– Du virker å leve fint med dette?

– Selv om det kommer en endring, så betyr ikke det at det er så mye som endres. Ting endres hele tiden, sier 21-åringen.

Friidretts-VM i Oregon, USA, blir årets høydepunkt for Ingebrigtsen. Før det venter innendørs-VM i Serbia, allerede i neste måneder. Nå er yngstebror spent foran 1500-meteren i Frankrike torsdag kveld. I fjor løp han på 3:31,81. Det er bare syv tideler bak verdensrekorden innendørs.

– Du får et skikkelig svar i morgen?

– Ja, det er det man gjør. Hvor mye man legger i innendørs har litt med risiko for alt å gjøre. Det kan i ytterste konsekvens gå på bekostning av utendørssesongen. Det er en balansegang. Man vil ikke være håpløs når man løper, men heller ikke gjøre for mye ut av det. Jeg har gjort mer eller mindre det samme som i fjor, sier Jakob Ingebrigtsen til VG.