Norsk hockey ønsker å bygge denne hallen på Tiller-tomta

– Dette er nøkkelen til å få tilbake Bergen og Trondheim i toppen av norsk ishockey, sier ishockeypresident Tage Pettersen.

Slik ser skissene ut. Slik ser skissene ut. Foto: Illustrasjon, Frode Storesund

– Det er ikke en uoppnåelig drøm, men et realistisk svar på et behov. Dette er noe vi virkelig ønsker, og dette er nøkkelen til å få tilbake Bergen og Trondheim i toppen av norsk ishockey, sier ishockeypresident Tage Pettersen til VG.

Tirsdag sendte isidrettene i Trondheim inn sine skisser om nytt senter for isidretter til kommunens mulighetsstudie på Tiller-tomta.

Planleggerne estimerer at anlegget vil øke istiden til barn og unge med 75 prosent, samt gi flere medlemmer blant ishockey, kunstløp og kortbane.

Slik vil hallen se ut på innsiden. Foto: lllustrasjon, Frode Storesund

Kan få tildelt lag i toppserien

Ishockeyforbundet ønsker å få opp lag fra Trondheim og Bergen til toppen av norsk ishockey, og mener nye isflater er nøkkelen til dette.

– Vi har et brennende ønske om at det spilles ishockey der folk bor. Dette er en klok måte å nå målet om økt interesse på, ved at tusen nye gutter og jenter får tilgang til isflater, sier Stavanger Oilers-sjef Tore Christiansen til VG.

Planleggerne hevder at hallen vil gi barn og unge 75 prosent mer istid. Foto: lllustrasjon, Frode Storesund

Christiansen er styremedlem i Norsk topphockey (NTH).

Han og Tage Pettersen røper overfor VG at Trondheim ved endrede lisensregler kan bli tildelt wild card for et lag i toppserien – uten å måtte kvalifisere seg på ordinært vis – når forbundet og NTH skal enes om partenes nye samarbeidsplan.

Planleggerne har satt en estimert pris på 185 millioner kroner. Foto: Illustrasjon, Frode Storesund

Estimert pris på 185 millioner kroner

Skissene er utarbeidet av Frode André Sørensen Storesund, leder av anleggskomiteen i «Region Midt» i Norges Ishockeyforbund.

Den estimerte prisen er på 185 millioner kroner.

– Dette er ingen ny idé. Det har vært snakk om ishall på denne tomten i 30 år, og det er bygd én ny ishall i Trondheim de siste 30 årene. Vi har gått til det skritt å lage et ferdig forslag, sier Storesund til VG om planene.