Oilers-treneren etter sjokktapet mot Kongsvinger: – Vi er ikke bedre

Før lørdagens kamp hadde aldri Stavanger Oilers tapt mot Kongsvinger. Slik er det ikke lenger.

Pål Gulbrandsen var skuffet etter det pinlige tapet mot Kongsvinger. Her fra en tidligere kamp. Pål Gulbrandsen var skuffet etter det pinlige tapet mot Kongsvinger. Her fra en tidligere kamp. Foto: Carina Johansen

Kongsvinger– Stavanger Oilers 4-3 (etter spilleforlengelse)

KONGSVINGER: Stavanger Oilers kom til kampen med en god dose selvtillit.

Tre strake seiere skulle bli til fire da de vendte snuten mot Kongsvinger for å møte et lag med ni strake tap. Men slik gikk det altså ikke.

– Vi ligger på sjetteplass på tabellen, og vi er ikke bedre. Det nytter ikke å komme hit å tro at vi skal cruise inn til seier, sier Oilers-trener Gulbrandsen etter kampen.

Etter å ha sett sitt lag tape i spilleforlengelse mot bunnlaget i serien, var han alt annet en fornøyd. For tapet, det var fortjent mener Gulbrandsen.

– Det er ikke bra nok på generell basis. Vi starter svakt og trykker ikke skikkelig til. Vi har rett og slett ikke nivået inne, sier han.

– Dumme utvisninger

Allerede før kampen spådde Kongsvinger-leder Tore Wålberg utfallet av dagens kamp. Det kan virke som laget responderte, for mens Stavanger Oilers brant sine muligheter i første omgang, var Kongsvinger effektive.

To ganger måtte Henrik Holm kapitulere før Oilers fikk sin redusering.

Scoringen ga litt ny giv til gjestene inn mot andre periode, men utligningen til Curtis Gedig som fulgte, ble raskt besvart av hjemmelaget.

Slutten av andre periode var preget av krangling og et utall utvisninger.

– Det er alt for mange unødvendige og dumme utvisninger, det er det ingen tvil om, sier en frustrert Gulbrandsen.

16 utvisningsminutter ble det totalt for Stavanger Oilers og to ganger slapp laget inn i undertall.

Et lite plaster på såret får være at Oilers også satte inn to scoringer i overtall, men det hjalp lite lørdag kveld.

Selvkritisk Holm

Henrik Holm stod frem, men var ikke helt fornøyd. Nær sagt som vanlig dominerte Stavanger Oilers skuddstatistikken uten at det ga full pott.

I tur og orden brant Josh Soares, Eirik Salsten og Peter Lorentzen meget gode muligheter i Kongshallen, og det burde strengt tatt vært avgjort før spilleforlengelsen.

Oilers-keeper, Henrik Holm synes det ble frustrerende å se på.

– Vi kommer som vanlig til sjanser, men de sitter ikke. I dag er vi også mye rundt keeperen og da pleier vi å score, sier Holm, som ikke helt skjønner hvorfor pucken ikke havner oftere i nettet.

Selv stod keeperen frem med en rekke gode redninger, men det først etter at han slapp inn det første skuddet han fikk mot seg.

– Jeg er greit fornøyd med egen innsats, men må komme bedre i gang. Mål nummer tre skulle jeg også gjerne hatt tilbake. Der er jeg ikke rask nok nede, forteller en selvkritisk Holm.

Lang busstur hjem

Det stod altså 3-3 etter ordinær tid og i spilleforlengelsen var Kongsvinger skarpest. Kun ett minutt i spill tre mot tre trengte hjemmelaget for Theoret var klinisk alene med keeper.

Målet sendte Oilers-moralen rett i bakken og laget hadde veldig dårlig tid med å komme seg av isen. Noe av grunnen kan være at laget har valgt buss hjem til Stavanger.

– Det går ikke noe fly før langt utpå dagen i morgen, så da bestemte gutta at vi skulle kjøre buss for å komme oss hjem til nyttår. Det gir god tid til å sutre før vi starter med blanke ark. Nå må vi gå i oss selv og ta tak, avslutter Holm.