– Det er brutalt dette. Jeg la listen i går (vant sprinten), så hevet Johannes den i dag, sier Tarjei Bø til VG etter at lillebror imponerte på måten han vant søndagens sprint her på Sjusjøen.

– Vi vet jo hvilket makspotensial han har, så vi blir jo ikke overrasket. Han har kanskje vært litt spent selv etter fjorårssesongen om han hadde «rakettfarten» inne. Det har han. Han er en skikunstner av rang og når han skyter 10 treff så blir det helt umulig å slå han verken for nordmenn eller utlendinger. Det er ingen i verden som hadde slått han i dag, sier Tarjei Bø til VG.

Thingnes Bø, som har vært i slag lenge nå, hadde ikke så mye å utsette på det han leverte i generalprøven før verdenscupen i Kontiolahti.

– Det virket som du skulle ha en utblåsning og gikk som en gal?

– Sånn er det alltid. Det er slik jeg liker å gå på ski. Det stemmer bra, sier Thingnes Bø som ikke var så fornøyd med å bli slått av storebror samt Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen på lørdag.

Søndag sto han øverst og med Lægreid og Christiansen på 2. og 3. plass.

– Jeg har ikke så mye å sette fingeren på nå. Alt stemmer som det skal. Nå er det bare å prøve å komme i litt bedre form.

På stadion fikk mamma og pappa nok en fantastisk dag.

– De må jo kose seg. Det er jo det beste at en av hver vinner. Alle er fornøyd i familien, sier Johannes Thingnes Bø og ler godt.

Tarjei Bø endte til slutt på en 14. plass etter to bom på siste skyting.