– Det er deilig å være likt med Aksel (Lund Svindal). Åtti pallplasser, herregud, det er jævlig mye. Det er fett, sier Kristoffersen til Viaplay.

Nordmannen endte til slutt som nummer tre da Marco Odermatt vant. Franske Alexis Pinturault tok annenplassen.

Dermed sikret Odermatt sin 21. verdenscupseier i karrieren. Han er nå på samme antall som Aleksander Aamodt Kilde.

Kristoffersen lå som nummer tre etter førsteomgang, 54 hundredeler bak Odermatt. Rælingen-mannen beholdt den plasseringen og tok med det sin 80. pallplass i karrieren. Dermed har han tangert Aksel Lund Svindals norske rekord.

Kristoffersen var til slutt 37 hundredeler bak vinner Odermatt.

– Jeg har ikke helt marginene. Jeg vet det er nesten fire tideler, men jeg blir litt kastet rundt. De nye skiene svinger veldig bra, men jeg er ikke blitt helt vant til det ennå. Da får jeg litt «kick», sier Kristoffersen.

Se annenomgangen til Kristoffersen i videoen under.

Odermatt øker nå forspranget ned til Kristoffersen i kampen om sammenlagtseieren i storslalåmcupen. Nå er Odermatt 140 poeng foran Kristoffersen. Det gjenstår to renn, og en seier tilsvarer hundre poeng.

– Da skal jeg vinne i morgen og han kjøre ut. Det skjer sikkert ikke, han er så i flytsonen, sier Kristoffersen om egne sjanser.

Først skal de altså kjøre igjen i Kranjska Gora i Slovenia på søndag, før sesongen avsluttes i Soldeu i Andorra.

Lucas Braathen var nest beste nordmann på en åttendeplass. Rasmus Windingstad ble nummer 11, plassen foran Alexander Steen Olsen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 23.