Det endte med norsk seier i strake sett med sifrene 21-19, 21-19.

Dermed fikk nordmennene revansj mot laget som sendte dem ut av EM i München og senere tok gullet. Mol og Sørum gikk ubeseiret gjennom turneringen i Sør-Afrika og hadde foran finalen fortsatt til gode å tape et sett.

– Det var intenst. Det var en av de beste kampene i år. Det er et veldig talentfullt lag, og de er irriterende gode. Vi vil få se mye av dem i framtiden, sa Mol til arrangøren.

Med seieren gjentok de også suksessen etter at de vant en verdenstourturnering i Paris i oktober. Seieren i Sør-Afrika var den norske duoens tredje i årets verdenstour.

De har tidligere tatt 14 seirer i verdensserien, men i årets sesong har formatet blitt endret noe. Fra før har de gått til topps i tsjekkiske Ostrava i tillegg til Paris.

De ble også verdensmestere for første gang tidligere i år i Roma.

Det norske paret kom godt i gang mot den unge duoen fra nabolandet. Åhman (20) og Hellvig (21) overrasket mange da de gikk til topps i EM i sommer.

Mol og Sørum skaffet seg fire poengs ledelse i det første settet, og selv om svenskene knappet noe innpå, endte det med norsk 21-19-seier.

Svenskene fikk en bedre start på neste sett, og lagene holdt følge med hverandre. På 17-17 vartet Mol opp med to strake blokker som ga 19-17-ledelse. Den fordelen sikret det norske laget inn til seier.