Verdenscupsesongen over for Tromsø-jenta

Frykt for spredning av koronaviruset medfører at Norges Skiforbund dropper å sende utøvere verdenscupavslutningen i paralangrenn i Sverige.

Vilde Nilsen og resten av de norske verdenscupløperne i paralangrenn reiser ikke til Sverige. Vilde Nilsen og resten av de norske verdenscupløperne i paralangrenn reiser ikke til Sverige. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Rennene avvikles i Östersund neste helg.

Tirsdag ble det besluttet at Norge heller ikke deltar i den avsluttende touren i langrennsverdenscupen i USA og Canada.

– I tråd med gårsdagens vedtak og avlysninger i Canada og USA, har vi kontinuerlig fokus på den situasjonen vi per nå er i. Med tanke på risiko for spredning og smitte av koronavirus har vi et ansvar for å prioritere helse foran prestasjon, sier langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad i en uttalelse.

Dermed blir det ingen flere verdenscuprenn denne sesongen for Vilde Nilsen og resten av de norske paralangrennsløperne.

Brigit Skarstein har den siste tiden hatt fokus på roing og forberedelser til sommerens Tokyo-OL. Hun skulle uansett ikke ha stilt til start i Östersund.

Skarstein og resten av rolandslaget har samtidig vært på treningsleir i Portugal den siste tiden. De har ifølge Aftenposten fått klar beskjed om å komme seg hjem til Norge som følge av det verdensomspennende virusutbruddet.