Filip og Henrik Ingebrigtsen runder av Bislett Games med stjerneduell

Får knallhard konkurranse på avslutningsdistansen.

Henrik og Filip Ingebrigtsen løper drømmemila på Bislett. Henrik og Filip Ingebrigtsen løper drømmemila på Bislett. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det blir stjernespekket på Bislett under sommerens Bislett Games.

– Du har cupfinalen i fotball, femmila i Kollen og drømmemila på Bislett som klassiske og historiske arrangementer i norsk idrett, sier Bislett-general Steinar Hoen.

Filip Ingebrigtsen og broren Henrik blir begge å se på de 1609 meter som står sist på programmet under Bislett Games. De får knalltøff konkurranse om seieren. På startstreken står også fjorårets verdensmester på 1500 meter Elijah Manangoi fra Kenya og regjerende olympiske og innendørs verdensmester på 1500 meter; amerikaneren Matthew Centrowitz.

Tidligere har pappa Gjert fortalt hvordan sesongåpningen blir for løpebrødrene:

– Naturligvis betyr det mye å løpe drømmemila på Bislett, sier Filip til friidrett.no.

Bislett Games byr på et nytt møte mellom Filip Ingebrigtsen og Elijah Manangoi. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er et tradisjonsrikt løp, og Bislett Games er et veldig fint stevne med gode rammer for norske utøvere til å vise seg frem.

– Hva har dette klassiske løpet betydd for din karriere?

– Jeg har studert videoer av gamle helter som løper umenneskelig fort på Bislett. Det var der fascinasjonen for mellomdistanse ble skapt for min egen del. Det å kunne måle seg mot utøvere fra fortid, nåtid og fremtid er noe helt spesielt med friidrett og en stor drivkraft bak min satsing, sier Ingebrigtsen i meldingen fra Friidrettsforbundet.

(©NTB)