Marcus Kleveland er en av verdens mest talentfulle snowboardkjørere. I desember fikk han invitasjon til X Games i Aspen. Nå må han stå over på grunn av skade. Marcus Kleveland er en av verdens mest talentfulle snowboardkjørere. I desember fikk han invitasjon til X Games i Aspen. Nå må han stå over på grunn av skade. Foto: Snowboardforbundet

X Games-drømmen knust for norsk supertalent

Marcus Kleveland (16) må stå over verdens gjeveste snowboardkonkurranse, X Games i Aspen.

I desember så drømmen ut til å gå i oppfyllelse. 16 år gamle Marcus Kleveland fikk invitasjon til X Games i Aspen i USA.

Verdens gjeveste snowboardkonkurranse arrangeres i år fra 28. til 31. januar, og det er første gang Kleveland, som i fjor ble kåret til Norges største vinteridrettstalent, er blitt invitert.

– Olympiatoppen mente jeg burde stå over

Nå ryker drømmen. 16-åringen har pådratt seg en muskelstrekk og må dermed stå over. Det forteller Marcus Kleveland til Aftenposten.

– Jeg har vært på Olympiatoppen for undersøkelse og de mente at jeg burde stå over, sier Kleveland.

Skadeavbrekket vil forhåpentligvis ikke vare særlig lenge. Allerede i slutten av februar arrangeres X Games i Oslo, for aller første gang.

– Om et par uker skal det være ok, sier han.

I november ble snowboardkjøreren fra Dombås den tredje i verden til å lange en «quadcork». Trikset inneholder fire saltoer og like mange rotasjoner.

PS! 12. februar skal han prøve å kvalifisere seg for X Games i Oslo, som arrangeres fra 24. til 28. februar.

Se Marcus Kleveland lande trikset triple cork som 13-åring:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​