Stor arrangørtabbe under Bislett Games: – Det skal ikke skje

En feil gjorde det ekstra vanskelig for Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) & Co.

Karoline Bjerkeli Grøvdal kom på sjetteplass på 3000 meter hinder. Karoline Bjerkeli Grøvdal kom på sjetteplass på 3000 meter hinder. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

BISLETT: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til sjetteplass på 3000 meter hinder på Bislett torsdag kveld. Hun kom i mål på tiden 9.29,94. Den kunne vært bedre, men en arrangørtabbe gjorde det vanskelig for løperne.

På de tre første rundene sto nemlig et altfor høyt hinder plassert ut i banen. Det var 15, 24 centimeter høyere enn de er vant med, og er høyden herrene vanligvis hopper over.

Les også denne saken fra Bislett Games:

– Arrangøren må legge seg flat

– Det skal ikke skje, sa NRK-kommentator Jann Post underveis, og fikk medhør fra makker Vebjørn Rodal.

– Dette var en meget skuffende tid, men rotet med det ene hinderet må ta en del av skylden. Det er bare for arrangøren å legge seg flat, sa Post da Bjerkeli Grøvdal kom i mål.

Hyvin Kiyeng (til høyre) vant foran Emma Coburn. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hovedpersonen selv forteller til NRK at hun ble preget av tabben fra arrangøren.

– Jeg lå litt bak teten og så at Emma Coburn pekte på hinderet, og jeg merket at dette var veldig høyt. I den andre runden prøvde jeg å vinke til de andre, og det er litt vanskelig når du har løpt tre runder og de ennå ikke hadde skrudd ned det hindret. En gang holdt de faktisk på med det da jeg kom. Det er ganske latterlig, egentlig, sier Grøvdal til NTB.

– Skal ikke skje

Overfor Aftenposten utdyper hun:

– På den ene runden hadde de bare klart å sette hekken ned til damehøyde på ene siden, så den lå skjevt. Man visste jo ikke helt hvor man skulle hoppe.

Også konkurrentene hennes kunne fortelle at tabben fikk betydning for konkurransen.

– Dette skal ikke skje i en internasjonal konkurranse som dette. Alle skrek at det er for høyt, sier Emma Coburn, som ble nummer to.

Arrangøren har lagt seg flat etter hendelsen. Til VG sier stevneleder Terje Hoffmann følgende:

– Vi gjorde en stor feil. Det påvirket de tre første rundene, men ikke de fire siste. Det var 91 cm høye hindere, og de skulle vært 76. Vi ber om unnskyldning, sier han.