– Det var gøy dette, selv om de fleste heiet på motstanderen. Det er helt normalt. Gasquet er en stor idrettsutøver i Frankrike. Så er det hyggelig å få en seier igjen i Paris. Jeg har gode minner herfra og det var bra å være tilbake på vinnersporet, sier Casper Ruud til Discovery.

Han har lagt bak seg en tyngre periode etter suksessen tidligere år med finale i både French Open og US Open. Det norske tennis-esset ble slått ut i første kamp i ATP-turneringene både i Tokyo og Basel og har falt til 4. plass på verdensrankingen.

Denne uken spiller han ATP-turneringen Paris Masters. Alle de største stjernene er med og Ruud skal forsøke å slå tilbake. I andre runde tirsdag kveld møtte han den franske veteranen Richard Gasquet (36), ranket som nummer 76 i verden.

I første sett var Ruud fullstendig overlegen. Han tok fem strake games på rappen og det endte til slutt 6–1 i favør nordmannen.

Det andre gikk til tiebreak hvor Ruud utlignet og til slutt vant 9–7 og er dermed klar for åttedelsfinalen. Det klarte han på en time og 24 minutter.

SE SÅ GLAD: Casper Ruud jubler etter å ha avgjort kampen mot Richard Gasquet. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

23-åringen peker på «småting» som kunne vært bedre.

– Men det er veldig bra at jeg klarer å snu det i tiebreaket. Jeg hadde godt med energi og en bra innstilling. Det smakte godt med denne seieren, sier Ruud som kom til kvartfinalen i Paris i fjor.

– Det var en voldsom start av Casper. Så henter han frem de tingene han er så god på i det andre settet. Da var motstanderen ganske mørnet. Dette trengte Casper Ruud nå, fastslår Discovery-ekspert Øivind Sørvald.

PS! Turneringen sendes på Eurosport Norge og Discovery+.