Tiril Sjåstad Christiansen vant foran et folkehav i Tøyenparken. Nederst i bildet jubler 20-åringen med et norsk flagg. Tiril Sjåstad Christiansen vant foran et folkehav i Tøyenparken. Nederst i bildet jubler 20-åringen med et norsk flagg. Foto: NTB Scanpix

Stjernene hyller det norske publikummet: - Aldri kjørt foran noe lignende

Nesten 20.000 mennesker hadde møtt opp for å se lørdagens Big Air-konkurranse.

TØYEN: Etter norsk suksess tidligere på dagen, ble det svensk gull i herrenes fristilfinale i Oslo. Med et praktfullt andrehopp vant Henrik Harlaut med et hopp som fikk 97 poeng av dommerne.

Svensken har en noe utradisjonell stil, og kjører med en boksershorts på hodet for å holde flettene på plass. Etter å ha vunnet gull i nabolandet hyllet han de nesten 20.000 menneskene som hadde møtte opp for å se Big Air i det første X Games på norsk jord.

Henrik Harlaut fra OL i Sotsji. Foto: NTB scanpix

— Publikum er fantastisk. Det er så bra det kan bli. Jeg får adrenalin av at folk er så glade, sier svensken til TV 2.Han var ikke alene om å bli imponert over det gedigne Tøyen-publikummet. Fredag var Superpipe-finalene i Wyller også utsolgt.

— Det beste X Games jeg har kjørt, sier Gus Kenworthy, som ble nummer tre.

Norske Øystein Bråten ble beste norske på femteplass.

— Jeg har aldri kjørt foran et lignende publikum. Jeg tror alle utøverne er enige om at det har vært et rått arrangement, og at vi håper at det kommer tilbake neste år, sier Bråten.

Han mener årets X Games har bevist at interessen for actionsport finnes i Norge, og at det potensielt kan utfordre flere av de litt mer tradisjonelle TV-idrettene.

— Jeg tror dette viser at folk digger det, og at vi kan ha mer actionsport på TV og kanskje ta bort litt langrenn, sier han.

I herrenes snowboardkonkurranse endte Torgeir Bergrem på femteplass. Som siste mann ut i konkurransen var det voldsomt stemning da 24-åringen skulle kjøre for gull.

— Det er helt vanvittig å høre en gjeng på 15.000 skrike navnet ditt. Det er helt surrealistisk, sier Bergrem i et intervju med TV 2.