Lukta kommer av de tette forbindelsene mellom noen løpere og noen trenere, og ikke minst den lange avstanden fra langrenn til skiskyting, medfølgende mistanken om at det her er prestisjen som er utslagsgivende. For Frode Andresen burde naturligvis vært i VM-troppen, fordi han akkurat nå fremstår som den mest aktuelle til en av skøyteetappene på stafetten, og også den kvasseste på ei fem-mil skøyting. Det er vanskelig å se at det skulle være noen annen grunn til å droppe han, enn rene prestisjehensyn.

Det er tydelig flaut å måtte bruke en skiskytter, hvis det overhodet kan unngåes.

Når det gjelder Trond Einar Elden

Da ville den startet med å ta ut de tre klassisk-løperne som for tiden ser ut som medaljevinnere: Frode Estil, Odd Bjørn Hjelmeset og Anders Aukland.

Så ville den naturligvis tatt med Tor Arne Hetland, som allerede er kvalifisert - og regnet han som en mann som det også kan bli bruk for på andre distanser. Dermed må han inn i totalkvoten på ti.

Stafettlag må vi ha, for der kan vi vinne medalje. Vi behøver flere aktuelle skøytere, og Thomas Alsgaard må naturligvis med, fordi han er den potensielle matchvinneren - i tillegg til før nevnte Frode Andresen, og all-rounderen Kristen Skjeldal.

Dermed er det bare

Håvard Bjerkeli - som vant NM, og også før der har virket som en evig utfordrer til hvem som helst.

Trond Einar Elden - som var knallsterk før han falt i NM-finalen, og som utenom all slags tvil er den tredje best kvalifiserte sprinteren.

Fortsatt er det én plass til disposisjon. Jeg tror jeg ville gitt den også til en sprinter; Solbakken, Brørs eller Trond Iversen, gjerne etter en tilnærmet amerikansk uttagning i Reit im Winkl. Men det finnes også argumenter for å gi den siste plassen til Tore Ruud Hofstad, som er fremtidens fristilløper.

Uansett:

Da er den ansvarsfri, som den selv opplever det.

Det har vært mye rart i norsk langrenn de siste årene.

Men grensen var tydeligvis ikke nådd.