28-åringens gradering til sort belte ble en merkedag både for utøveren selv og apparatet rundt. Han skal være den første utøveren i Norge som oppnår sort belte med sin funksjonsnedsettelse.

– Det føles bra, altså. Det er jeg stolt over, sier Ahmed Nordin til iTromsø etter graderingen.

Se video hvor Ahmed knuser en planke her!

Merkedagen var naturligvis stor for hans nærmeste, ikke minst forloveden Kirsti Heim.

– Jeg er skikkelig stolt av ham, det kom noen tårer da, ja, forteller hun.

– Blant karrierens største

Trener Ivan Tzatchev, en av Norges mest dekorerte taekwondo-mestere, regner graderingen som et høydepunkt i sin lange karriere.

GLEDE: Ahmed Nordin (midten) mottar sitt sorte belte fra trener Ivan Tzatchev etter graderingen søndag. I bakgrunnen applauderer klubbkamerat Robin Alexander Skutvik. Foto: Privat

– Dette er en av de største medaljene jeg har fått som trener. Det er en bekreftelse på at det går an oppnå noe mange tror er uoppnåelig, sier han.

– Da jeg begynte som trener hadde jeg som mål at hvis jeg kunne hjelpe en i verden, så har jeg klart min oppgave. Nå har jeg klart to, sier treneren - med henvisning til det sorte beltet som Robin Alexander Skutvik (som har cerebral parese) klarte for to år siden.

Tzatchev har vært treneren til Ahmed Nordin i snart ti år. Han kan ikke få rost utøveren sin nok.

– Han er en god gutt, som er positivt innstilt og jobber hardt. Han er seriøst og bevisst. Han er veldig disiplinert på treningen og er 100 prosent konsentrert. Han er et forbilde for mange i samfunnet, sier Tzatchev og fortsetter:

– Han prøver å gjøre sitt beste hele tiden. Gjennom årene har jeg oppdaget hvordan jeg kan trene ham og hvordan han kan lære. Han kan ikke visualisere, men han kan simulere når det ikke er store forstyrrelser.

– Inspirerende

Daniel Sønstevold er ansvarlig for idrett for funksjonshemmede i Norges Kampsportforbund. Han kjenner ikke til noen andre utøvere som har klart det samme som Ahmed Nordin i Norge.

– Nei, jeg tror ikke det finnes noen andre. Jeg tror dette er den første, sier Sønstevold.

Han forteller at forbundet vil markere prestasjonen til Nordin.

– Det er fantastisk bra og inspirerende å høre om. Det er ekstra kult når det er noen som har flere utfordringer i hverdagen enn folk flest. Det handler om et langvarig arbeid og at noen er veldig dedikert i det de holder på med, sier Sønstevold.

Sønstevold har tidligere møtt Nordin i Tromsø.

– Han er absolutt en inspirerende fyr, det er veldig kult at han har klart dette.

Godt forberedt

Ahmed Nordin måtte ikke ta den teoretiske testen for å få graderingen, men bestod den fysiske testen med samme tøffe krav som enhver funksjonsfrisk utøver må oppnå for å klare beltegraden.

– Det var så enkelt. Jeg har trent i ti år nesten, understreker Nordin - som blant annet knuste planker med hendene for å klare kravet.

Nå vil 28-åringen jobbe videre for å ta høyere grader av belte, 2. dan er neste mål.

– Jeg har det som mål å komme videre. Jeg jobber med oppgaver. Det har ingenting å si med Downs syndrom, jeg er voksen. Jeg gjør akkurat som jeg vil.