Forfang ble vraket i siste liten til Hoppuka, og har siden vært hjemme i Trondheim på trening.

Der har han ifølge rapportene gjort store framskritt, og viste i lørdagens COC-renn at det stemte.

147 meter!

Han hoppet 138,5 meter i første omgang og fulgte opp med vanvittige 147 meter i den andre. Rennet vant han med neste 20 poeng foran nestemann.

– Det er først og fremst veldig gledelig at Johann begynner å finne tilbake i den formen vi ønsker han i, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til iTromsø.

Han sier følgende om prestasjonen til Forfang lørdag ettermiddag:

– Johann er alt for god for å hoppe kontinentalcup slik han hopper i dag. En Johann Forfang i form skal ikke sitte hjemme i Trondheim eller hoppe COC. Han hopper jo ut på sletta i dag, sier en glad sportssjef til iTromsø.

Dermed taler det meste for en rask retur til verdenscupsirkuset for hoppstjerne som i forrige sesong ble nummer fem sammenlagt i verdenscupen.

– Første mulighet er i Wisla til helga. Vi tar ikke ut laget enda, og det kan hende han uansett hadde fått en friplass. Men han bør nok være med uansett, fastslår Bråthen.

Vraket?

Så er spørsmålet om vrakingen av Johann Forfang til hoppuka var riktig. Med unntak av Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson var det ingen av de norske som overbeviste i Tyskland og Østerrike.

– Han hoppet ikke så godt var rapportene da vi tok ut hoppukelaget, men det blir helt hypotetisk å si om det var rett eller feil. Etterpåklokskap er det mange som er gode på, sier Bråthen.