Den kontroversielle kampsportutøveren ble arrestert fredag morgen av Las Vegas Metropolitan Police Department.

Politibetjent Larry Hadfield fra Las Vegas Metro PD fortalte ESPN at Jones er siktet for vold i hjemmet og skade eller sabotasje med et kjøretøy. Kampsportutøveren holdes for øyeblikket i Clark County Detention Center. Etter planen skal han møte i retten i Las Vegas lørdag klokken 13:30 lokal tid.

Han ble arrestert klokken 05:45 fredag morgen, bare timer etter at tittelkampen mot svenske Alexander Gustafsson fra 2013 ble innlemmet i UFC Hall of Fame.

Jones er en av tidenes aller beste MMA-fightere, men har fått mye oppmerksomhet for alle problemene han har skapt for seg selv og andre utenfor buret.

– Denne byen er ikke bra for Jon Jones, og her er vi igjen, sier UFC-president Dana White til pressen, ifølge MMA Junkie.

– Det er som at det ikke engang er sjokkerende lenger. Når vi tar ham med hit er det nesten forventet. Kan ikke engang ha ham i Las Vegas i mindre enn 12 timer for å innlemme ham i Hall of Fame. Det er et problem. Denne fyren har mange demoner.

I mars 2019 forsvarte Jones lett tungvekt-tittelen mot Anthony Smith etter blant annet etter dette kontroversielle sparket:

– Fakta utvikler seg fortsatt, og vi vet virkelig ikke hele historien enda. Jeg kommer ikke til å kommentere før jeg får muligheten til å snakke med Jon, og før vi ser hvordan dette utspiller seg, sier Richard Schaefer, Jones’ rådgiver, til ESPN.

I 2008 ble Jones MMA-proff, drøyt 20 år gammel. Han vant seks kamper i løpet av tre måneder, og sikret med det UFC-kontrakten. Han ble tidenes yngste UFC-mester da han slo Mauricio Rua på teknisk knockout i 2011, før han to år senere forsvarte tittelen i den nevnte kampen mot Gustafsson.

Utenfor buret har skapt overskrifter flere ganger etter å ha gått på store smeller. I 2012 ble han arrestert for kjøring i påvirket tilstand, mens han i 2015 testet positivt for kokain utenom kamp. Senere samme år stakk han fra en ulykke der en gravid kvinne ble skadet.

I april 2016 gjorde Jones comeback i MMA-buret, og skulle etter planen møte Daniel Cormier til tittelkamp i UFC i juli samme år. Kort tid før den planlagte kampen ble det gjort funn i dopingtestene av Jones utenom konkurranse igjen, og amerikaneren måtte sone en utestengelse på ett år.