Svensken var nest raskest i sporet på normalen i går. På sprinten i dag hadde han det fryktelig travelt, og han skjøt også godt - i motsetning til på normalen - på både liggende og stående skyting med 10 treff.

Samuelsson tok dermed sin andre verdenscupseier i karrieren med sin oppvisning på hjemmebane i Östersund.

Vetle Sjåstad Christiansen, som hadde fem 4. plasser i verdenscupen sist sesong, slo tilbake i dag og var feilfri på standplass. Dermed gikk han inn til 2. plass foran Johannes Thingnes Bø.

– Jeg trodde det skulle bli en 4. plass igjen. Jeg hadde krefter på slutten, så da holdt det. Nå ble det en 2. plass, men jeg hadde også vært fornøyd med en 3. plass, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Thingnes Bø kopierte svensken på standplass, men hadde ikke samme fart i sporet. 5,1 sekunder etter andre skyting ble til 12,2 sekunder i mål. Mellom Sjåstad Christiansen og Thingnes Bø skilte det bare 0,4 sekunder.

– Det er kjekt for Vetle etter gårsdagen (sprakk på siste skyting), så er det kjedelig for meg. Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg skyter 10 treff og så henger jeg med de beste i sporet. Jeg er litt lettet og ser frem til fortsettelsen, sier Thingnes Bø til NRK.

– Dette er kanonbra av Thingnes Bø når man tenker på sykdommen han har vært gjennom, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde og tenker på den uken 28-åringen måtte stå over trening på grunn av en forkjølelse.

Sivert Bakken fortsatt der han slapp i går. Da hadde han 20 treff. I dag traff han også på alt og tok en 8. plass.

Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid måtte begge ut i strafferunde og var et stykke bak de beste. Bø gikk inn til en 12. plass, Holm Lægreid var langt bak og endte på en 37. plass. I ren skitid er han 1.21 minutter etter Samuelsson. Det er mye på en sprint.

Johannes Dale sprakk på stående skyting hvor han fikk tre runder og tok en 35. plass.

Filip Fjeld Andersen var uheldig og falt - i en nedoverbakke. Med 10 treff -og fall - tok han likevel en 9. plass.