Petter Northug kunngjorde tidligere i år at han gjør comeback på elitenivå i langrenn denne vinteren, og denne gangen er det langløpssirkuset, Ski Classics, som får gleden av å ha ski-legenden med. Både Reistadløpet, og nå også Summit2Senja, er som kjent en del av Ski Classics.

I september lanserte Northug sitt eget langløpslag, Team Northug Crucible. Og i forrige uke ble løperne på laget presentert.

– Petter er svært takknemlig

Forutenom Northug selv, er lillebror Even, som også er på det norske sprintlandslaget, med. De andre er Pål Trøan Aune, Ine Løvlien og til sist, Johanne Heimdal fra Bardu.

Men det er imidlertid langt fra sikkert at 24-åringen, som egentlig har trappet ned skisatsingen, blir å delta i noen av rennene.

Det er team manager Kristin Tomassen (for øvrig fra Sørreisa) som tar seg av mediehenvendelser i Team Northug Crucible, og Folkebladet har derfor ikke fått snakke med Heimdal selv. Men Tomassen forklarer Bardu IL-løperens navn på laget slik:

– Ski Classics har et regelverk som sier at en må ha minimum to utøvere av hvert kjønn på laget for å få lisens. Petter er svært takknemlig for at Johanne som har aktiv FIS-lisens har sagt ja til å stille navnet til disposisjon, forklarer Tomassen.

NYTT LAG: Petter Northug har lansert nytt lag for sesongen. Det heter Team Northug Crucible. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ingen konkrete planer

Hun forklarer at Heimdal studerer medisin til daglig og har en nok så full timeplan fra før av. Derfor er det ikke planlagt noen renn-deltakelser, selv om det likevel kan skje.

– Vi får se utover vinteren hva Johanne sin timeplan tillater henne å stille opp på. Hun er en svært god skiløper og har selvsagt mulighet til å stille opp på skirenn for Team Northug Crucible hvis det skulle passe seg slik. Men per idag er det ingen konkrete planer rundt deltakelse i skirenn for en opptatt og dreven medisinstudent, sier Tomassen.

Johanne Heimdals siste renn-deltakelse i et renn med FIS-status var tilbake i februar 2020. Hun er forøvrig lillesøsteren til Lovise Heimdal, som før hun la opp tok medalje både i junior-NM, junior-VM og U23-VM.