Det skjedde under et stevne i serbiske Beograd.

I sitt tredje forsøk - hans 51. totalt på høyden - klarte Duplantis 6,19 meter. Det er én centimeter høyere enn hans gamle verdensrekord.

22-åringens rekord innendørs var på 6,18 meter og ble satt i Glasgow i februar 2020. Han har vært nær rekordhøyden flere ganger, og i dag lyktes han - endelig.

Har begge rekordene

Duplantis, som er regjerende verdensmester og olympisk mester, tok seg enkelt over 5,61, 5,85 og 6 meter før han la listen på rekordhøyden - og gikk over.

VILL JUBEL: Slik reagerte Armand Duplantis da han forsto at listen ble liggende. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Svensken var borti listen på vei ned og måtte snu seg og ta en ekstra titt da han løp bort for å feire med trener og kjæresten Desiré Inglander.

- Jeg er veldig glad. Jeg har prøvd 50 ganger, så ingen annen høyde har «plaget» meg så mye. Derfor føles det veldig deilig å lykkes. Jeg har jobbet hardt for dette de siste to årene, sier 22-åringen etter rekordhoppet.

Fem andre deltok i konkurransen, ifølge Aftonbladet. Nærmeste konkurrent stoppet på 5,46 meter - før Duplantis begynte å hoppe.

Armand Duplantis har også rekorden utendørs. Den er på 6,15 og ble satt i Roma 17. september 2020. Sergej Bubka hadde den gamle på 6,14 meter satt i juli 1994.

22-åringen skal tilbake til samme arena i Beograd neste helg. Da går innendørs-VM av stabelen. Der mangler Duplantis et gull ...