– Jeg gleder meg veldig, sier Silje Solberg til VG som tirsdag fortsetter OL mot Angola her i Japan. Mot Sør-Korea vartet sisteskansen opp med 19 redninger. Mandag våket håndballjentene opp til Norges første OL-gull.

Forloveden hjemme i Oslo er en viktig støttespiller for Solberg – også rent sportslig.

– Han betyr utrolig mye. Lars er veldig støttende og elsker håndball selv. Han er en av mine største fans. Han er der for meg og gir meg gode tilbakemeldinger og har troen, forteller hun.

Paret skal 9. juli neste år inngå ektepakten på vakre Hellviktangen på Nesodden rett utenfor Oslo.

– Vi har lyst til å gifte oss ved Oslofjorden. Vi ser for oss å ha presten ut mot sjøen, satser på fint vær og ute-bryllup, sier Silje oppvokst i Bærum.

Tvillingsøster og OL-spiller, Sanna Solberg-Isaksen, giftet seg for to år siden med sin Kjetil Føleide-Isaksen. Det inspirerte Silje.

– Hun var som en nyforelsket jente da hun kom ut fra bryllupet, husker Silje. Søsteren som scoret sitt eneste mål i OL-premieren på en perfekt pasning fra nettopp 16 minutter yngre Silje.

Under VM i Japan i 2019 kom Silje Solberg med en aldri så liten utfordring til kjæresten gjennom VG.

– Nei, altså, jeg er klar om det kommer et frieri, sa keeperen med et stort smil i Kumamoto.

Og det skjedde i Györ før EM sist høst. Lars Østhassel avslørte forlovelsen etter at Silje Solberg hadde stått på sitt aller beste i EM-finalen i desember.

foto
GIFTER SEG: Silje Solberg på fjelltur sammen med sin forlovede Lars Østhassel. Foto: Privat

– Jeg fridde faktisk i Ungarn før EM. Nå er vi forlovet. Det er kjempehyggelig. Jeg hadde tatt med ring fra Norge og var forberedt, fortalte Østhassel på VGs spørsmål den gangen.

Østhassel spilte i fotball i oppveksten på Abildsø i Oslo og har etter eget utsagn «aldri tatt i en håndball». Paret møttes for 10 år siden på Universitetet i Oslo da de studerte matematikk og statistikk sammen. Silje Solberg har en bachelor i matematikk og økonomi.

– Hun har orden på statistikken på håndballbanen også. Hun er en smart person, beskriver Østhassel som selv jobber som aktuar i skadeforsikring hjemme i Oslo.

Etter hvert gikk Silje Solberg karrierestige videre til Danmark, Frankrike og så til Siofók og Györ i Øst-Europa. Paret er sammen omtrent en uke i måneden.

– Jeg skulle gjerne hatt ham i Ungarn. Nå har vi hatt syv års avstandsforhold. Så det er klart at det tar på, sier hun.

foto
GLITRENDE: Silje Solberg gjorde en svært god OL-debut mot Sør-Korea søndag. Foto: Bjørn S. Delebekk

Solberg har kontrakt med Györ til sommeren 2023. Det foreløpig usikkert om paret flytter sammen etter giftermålet.

– Det får tiden vise, sier Silje Solberg.

Foreløpig har hun mer enn nok med endelig å få spille OL for Norge. Håndballjentene møter Angola tirsdag kl. 12.30 norsk tid.