- Jeg hadde sykt flaks, for jeg ble truffet ganske langt bak på siden av hodet, sier en ettertenksom Ole Selnæs

- Der er visst skallen tykkest. Dersom smellen hadde vært litt lenger frem kunne det gått ganske mye verre.

21-åringen har fortsatt en stor hvit plasterlapp godt synlig på siden av hodet som skjuler 6-7 sting etter et svært dypt kutt.

Visste ikke hvor han var

Det var spilt omtrent 25 minutter av oppgjøret mellom RBK og Steaua på Lerkendal torsdag. Mens Rosenborg slet med å komme seg etter en treg start, var det mesterligatakter på tribunen. Trønderne ville ha RBK til gruppespillet i Europaligaen. Så med et ble det stille. Helt stille. På gresset lå Ole Selnæs urørlig etter et voldsomt sammenstøt med Steauas Suley.

- Det første jeg husker, er at jeg ligger på bakken med Mike Jensen stående over meg. Da var jeg litt redd – for først visste jeg ikke hvor jeg var. I noen sekunder klarte jeg ikke å røre skikkelig på meg, og jeg klarte heller ikke å snakke. Jeg prøvde å si noe til Mike, men det kom bare noen lyder som ikke ga noen ingen mening. Etter et par sekunder kom det seg igjen – og en veldig smerte meldte seg, sier han.

Les også: RBK-spiller ut på båre, måtte sy seks-syv sting i hodet

Var borte

Lege Kjetil Holen prøvde seg med en finger i været, og ba midtbanestjernen om å følge den. Rutinen ble raskt avsluttet.

- Jeg måtte ut uansett, for jeg lå jeg der og blødde og sa at jeg hadde vært borte i noen sekunder. Og har man vært borte i noen sekunder, står det vel med uthevet skrift i den legeboka at det er bare å bytte, sier han.

Verst på natta

Etter noen svært rolige dager, er Selnæs tilbake på Lerkendal. Med smerter i hodet, nakken og ryggen har ikke nattesøvnen vært den beste.

- Smertene i hodet er nesten verst på natta. Så jeg får ikke sovet så godt. I tillegg må jeg holde meg mest mulig unna TV, data og mobilen. Så jeg gjør nesten ingen ting – jeg bare sitter der. Det har vært sykt kjedelige dager, sier han

Håpet på et mirakel

Likevel er 21-åringen er ved godt mot. Det som ganger han aller mest, er at han måtte melde forfall til landslaget.

- Jeg ventet i det lengste med å melde avbud i håp om at det skulle skje et mirakel over natta. Men så lenge jeg ikke er kvitt hodeplagene, kan jeg ikke spille kan på torsdag. Det er sykt kjedelig, men det er den beskjeden jeg får av legene – og da får jeg bare forholde meg til det, sier han.

Les også: Selnæs melder forfall

Les også: Skadet Helland: Jeg har ikke noe å gjøre på landslaget nå

Tror på kjapp retur

Veien tilbake startet med en svært rolig økt på ergometersykkelen i går. Så vil kroppens reaksjon på treningen avgjøre hvor raskt Selnæs er tilbake for fullt.

- Det er en stund til neste RBK-kamp, så jeg blir veldig overrasket dersom jeg ikke er klar til den. Men du vet aldri hvor lenge en sånn smell i hodet sitter i. Det er litt vanskelig å si. Du kan bli kvitt det nærmest over natta, men det kan også ta flere måneder. Slik det føles nå, kjennes det ut som det skal slippe i løpet av et par dager – eller, jeg håper det, sier han.

Les også: Svensson: - Det var den siste dråpen av sitronen

foto
Stille: Her forlater Selnæs Lerkendalmatta på båre etter stjernesmellen mot Steaua. Foto: Rune Petter Ness, ADRESSEAVISEN