OSLO: – Det var bra at det gikk så pass bra som det gikk, sier Haukenes.

Bergenseren, som kom på en sjuendeplass på 50-kilometeren under sommer-OL i Rio i fjor, har nylig vært på treningssamling i Portugal.

Etter en eksplosiv styrkeøkt forrige mandag, skulle han ta en dusj.

– Jeg hadde dusjet ferdig kroppen, og gikk ut. Det var en glassdusj, med dører som gikk på hjul. Jeg åpnet døra, den traff veggen i dusjen, og knuste på vei tilbake, sier Haukenes, og legger til at alt skjedde vanvittig fort.

– Hele døra knuste over meg. Jeg bare sto der, og plutselig så kjente jeg at det var vondt. På venstrehånden stakk det et glasskår ut av armen. Jeg trakk det ut, og da kom det veldig mye blod, sier Haukenes, som la ut noen bilder av hendelsene på Instagram.

Ble sendt på sykehus

Der skrev han blant annet «badet var fullt av blod». Han hoppet over glasskårene på gulvet, tok på seg en shorts, og gikk ut i gangen.

– Heldigvis var det en der, og han fikk tilkalt hjelp, sier Haukenes.

27-åringen ble sendt på sykehus. Han måtte sy fire sting på venstrehånden sin.

– Jeg hadde flaks, sier Haukenes om hendelsen som NRK omtalte først.

Håvard Haukenes la ut noen bilder på Instagram etter å ha fått en knust dusjdør over seg etter en treningsøkt. Foto: Privat

– Skal komme sterkere tilbake

Da han snakket med statskanalen i forrige uke, trodde han ikke det var så alvorlig.

– Men jeg hadde kuttet litt over en av blodårene på armen, og kroppen bruker mye energi på å lege seg. Jeg fikk dermed ikke trent skikkelig før lørdagens konkurranse, sier Haukenes.

Han deltok på 20-kilometeren i spanske La Coruna lørdag. Tiden 1,25,30 holdt til en 24 plass.

– Det ble en gjennomsnittlig tid, og jeg var fornøyd, med tanke på det som skjedde mandagen, sier Haukenes.

Målet for kappgjengeren denne sesongen er femmilen under VM i London 5.–13. august.

– Jeg skal komme sterkere tilbake, og gjøre det bra der, sier Haukenes, som ikke tror han blir hemmet nevneverdig av kuttskaden i hånden.

– Kuttet vil gro, og det ser mye bedre ut nå, sier han.

Her er Håvard Haukenes i aksjon under 50-kilometeren i Rio. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Skumle OL-planer

Haukenes er nå i Oslo. Nå venter noen tester på Olympiatoppen, før turen går til et høydeopphold i spanske Sierra Nevada.

– Det ligger 2300 meter over havet, og der skal jeg ligge i to uker for å kjøre mengde, sier Haukenes, som deretter drar videre til St. Moritz, som ligger 1800 meter over havet.

Han skal konkurrere i VM 13. august.

– Nå handler alt om å gjøre de riktige tingene, og fokusere på det som venter. Jeg skal være i god form til VM, sier Haukenes.

– Hva blir målet da?

– Jeg har tenkt å gå rundt persen min, og da kan det bli en bra plassering, sier Haukenes.

27-åringen satte ny bestenotering, og den beste tiden i verden i år, da han gikk inn på tiden 3.43.40 på 50 kilometer i slovakiske Dudince i mars.

– De som vinner VM og OL har ikke gått femil i år, men jeg ble topp sju i OL, og en plassering som er bedre enn den, skal være mulig, sier Haukenes.