SANDNES (Aftenbladet): Aftenbladet fortalte lørdag historien om spanske Carles Font Gallego fra Barcelona, som er engasjert som privat trener for 6-årslaget til Lura fotball og de yngste i Stavanger Bordtennisklubb. Det er familien Høyland som betaler snaut 200.000 kroner i året av egen lomme. I tillegg har spanjolen en deltidsjobb som snekker i Roy Høylands firma.

Må ikke ekskludere

— Jeg har lest saken i Aftenbladet og ser ingen store problemer med at Lura har en profesjonell trener i barnefotballen, sier Dan Eggen, trenerutvikler i Fotballforbundet.

VIDEO: SE LURAS SEKSÅRINGER FÅ PROFESJONELL HJELP ØVERST I SAKEN.

— Så må det tilføyes at det er et viktig grunnprinsipp for oss at et slikt tilbud ikke skal være ekskluderende, men gjelde for alle. Vi er opptatt av at barn skal få god læring. Og da er implisitt læring bedre enn eksplisitt. Et eksempel på eksplitt læring kan være at en spiller er ekspert på en overstegsfinte, uten at det gjør ham eller henne komplett. Vi ønsker at de unge skal få en forståelse av hvordan han eller hun kan utvikle de eksplisitte ferdighetene til å få en bedre totalforståelse for spillet. Da tilrettelegger de for seg selv og sin egen utvikling, mener Dan Eggen.

Ukjent for styret

Også styreleder i Lura Idrettslag, Unn-Kristin Johannesen fikk med seg artikkelen i Aftenbladet.

— Dette er noe verken hovedstyret og fotballstyret har blitt fortalt noe om, selv om det ikke var totalt ukjent. Jeg hadde hørt litt om dette via bekjente. Men vi kommer nok til å ta det opp på vårt neste styremøte, som avholdes før jul, sier Johannessen.

- Ser du noen problemer med dette?

— Dette er et privat initiativ, og i utgangspunktet ønsker jeg ikke å si noe om saken før styret har diskutert dette, svarer hun.