City-manager Pep Guardiola kunne smile hele veien til tabelltoppen da de lyseblå vant 3–0 over Wolverhampton. Grealish, Haaland og Phil Foden står igjen som målscorere.

– Han fortsetter på samme måte. Banen var så tørr, så det var vanskelig å ha kontroll (på ballen). Det gjorde det vanskeligere, men han fortsetter å være et utrolig våpen for oss, sier Guardiola til Viaplay.

City har ikke tapt på bortebane i Premier League siden august i fjor.

Ifølge BBC ble hjemmesupporterne ertet av City-fansen, som sang «Haaland har scoret flere mål enn dere». I Premier League er styrkeforholdet 11–3 i favør nordmannen.

Se Haalands-scoring mot Wolverhampton:

Citys største målfenomen satte sin scoringen med høyrefoten fra 17–18 meter. Skuddet var ikke spesielt hardt, men til gjengjeld godt plassert nede i venstre hjørne.

Sky Sports gjorde et poeng av at selv feiltreffene er harde nok til å gå inn. Det var hans første scoring utenfor sekstenmeteren som Manchester City-spiller.

– Han må spille slik han vil. Jeg trenger ikke å fortelle ham hva han skal gjøre. Han har et godt instinkt og vet akkurat hva han skal gjøre, sier Guardiola.

Så lenge Haaland har vært i en «topp fem-liga» , altså siden han forlot Salzburg og gikk til Dortmund i januar 2020, har han 100 mål på 99 kamper i alle klubbturneringer, melder Sky Sports.

– En fantastisk scoring av Haaland, konkluderte derimot Steffen Iversen i Viaplays studio.

Den tidligere Tottenham-spissen lot seg imponere av at nordmannen tok med seg ballen innover i banen, før han satte den tilbake i hjørnet keeperen hadde forlatt.

Målet gjør at nordmannen fortsetter å slette rekorder på bestilling. Haaland er den første i historien til å score i sine fire første bortekamper i Premier League, ifølge Opta. For 22-åringen er nok den rekorden knapt en parentes.

West Ham (2), Newcastle (1), Aston Villa (1) har på eget gress tidligere fått erfare nordmannens sult. Elleve mål på syv Premier League-kamper har det blitt for den eksplosive angriperen.

Jack Grealish, hardt kritisert og stemplet som «milliard-flopp», startet City-showet på et solfylt Molineux.

Mannen med de korte strømpene og den moderne bolleklippen var på rett sted til rett tid. Han brukte bare 57 sekunder på å stilne alle som mener det bor for lite i 27-åringen.

– Jeg bør score mer og få flere assist. Det er det eneste jeg kan gjøre. Folk kommer til å snakke om pengene jeg ble kjøpt for, men hvis du ser på karrieren min, så hadde jeg bare noen få mål og målgivende for Aston Villa, sier Grealish til BT Sport.

Oppvarter var magikeren Kevin De Bruyne, som senere også serverte Phil Foden til 3–0, og som i kalenderåret 2022 har seks målpoeng på Molineux – utrolig nok mer enn hver eneste Wolverhampton-spiller, som har anlegget som sin hjemmebane.

I Premier League har De Bruyne vært direkte involvert i 150 mål på 217 kamper, ifølge Opta.

Wolverhamptons Nathan Collins markerte seg i den andre enden av skalaen, med et skammelig «forsøk» på å ta ballen fra Grealish.

Se skrekktaklingen her:

Knotter i mageregionen er ikke måten å gjøre det på – i hvert fall ikke på lang sikt – og dommer Anthony Taylor var kjapt oppe med det røde kortet.

Da var det en time igjen av kampen og City ledet allerede 2–0.

Se hele intervjuet med Pep Guardiola.