Svensken er installert på enerom på avdeling 4G ved Sentralsjukehuset i Rogaland (SiR), mens legene forsøker å knekke lungebetennelsen han pådro seg før og under oppholdet i La Manga. Håpet er at medisinering skal være nok, men slipper ikke sykdommen taket kan det bli aktuelt med et operativt inngrep.

Jeg har ikke vært på sykehus siden jeg hadde blindtarmbetennelse i 1979, så dette er litt fremmed for meg. Heldigvis har jeg fått egen TV på rommet, slik at jeg kan se litt fotball, smiler Benny på en kveld Manchester United avanserte til kvartfinalen i Mesterligaen.

Likevel skulle han helst stått på sidelinjen på Vestbanen fem uker før seriepremieren mot Rosenborg. Dette er selvfølgelig ikke ideelt. I 1988 var jeg borte nesten en måned med det svenske OL-landslaget i Seoul, og merket godt at mitt fravær hadde påvirket spillerne i Viking. Da skjedde det midt i serieinnspurten. Nå er heldigvis ikke sesongen begynt, og jeg vet Bjarne Berntsen, Geir Lunde, Lars Gaute Bø og Reidar Goa gjør sitt beste for å holde oppe trøkket, sier Benny.

Oppdatert per telefon

Med direkte telefonlinje på rommet, får han da også daglige oppdateringer fra sin gode venn, oppmann Reidar Goa.

Det var godt å høre at gårsdagens trening holdt god kvalitet og intensitet. Slipper jeg unna operasjon er jeg forhåpentlig tilbake om to uker.

Samtidig har han merket seg debatten rundt Frode Olsen og keeperne Bo Andersen og Tore Snørteland.

Økonomi stopper Olsen

Når jeg uttalte at Frode Olsen ikke er aktuell for Viking, har det sammenheng med klubbens økonomiske situasjon. Jeg skulle gjerne kjøpt Roger Nilsen for åtte millioner og Frode Olsen for et enda høyere beløpene hvis midlene hadde vært tilgjengelig. Det er de ikke, og dermed er det også urealistisk å tenke i de baner.

Dessuten, presiserer Benny, må Tore Snørteland og Bo Andersen få sjansen til å vise hva de duger til. Jeg var ikke fornøyd med det de presterte i januar og februar, men begge har skjerpet seg nå. Bo har gått ned to kilo siden La Manga, og jeg vet hva han står for når han er topptrent. I Lyngby var han veldig sterk, og holdt også nullen i fem-seks av de 10 kampene han spilte under min ledelse i Bristol City. Tore har også tidligere bevist at han klarer seg i eliteserien. Selv ikke en trener kan løpe fra den økonomiske virkeligheten, sier Benny, som også gjerne skulle hatt islendingen Johan Gudmundsson i Viking, kantspiller med to års fartstid i Watford. I stedet snappet Lyn 23-åringen før helgen.

Uten salg av Hannu Tihinen har vi rett og slett ikke penger til å handle.

jan.erik.larsen@

stavanger-aftenblad.no