HAVNET BAK: Håvard Lorentzen fikk ikke åpningen han ønsket seg, og havnet til slutt på en niendeplass på 500-meteren lørdag. Her fra OL i Pyeongchang. HAVNET BAK: Håvard Lorentzen fikk ikke åpningen han ønsket seg, og havnet til slutt på en niendeplass på 500-meteren lørdag. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Lorentzen langt ned på resultatlisten i Nederland

Den glatte isen i Heerenveen la til rette for raske tider på lørdagens 500 meter. Tiden til Håvard Holmefjord Lorentzen (26) ble dessverre ikke god nok.

Den regjerende OL-mesteren gikk i mål på 34,76, en tid som til slutt skjøv ham ned på en niendeplass. Tiden var ikke mer enn syv hundredeler svakere enn hva Lorentzen gikk på i Heerenveen i fjor, men på den glatte isen ble det gått fort av flere.

Russiske Pavel Kulizjnikov tok seieren med 34,49, foran japanske Tsubasa Hasegawa med 34,52. Yuma Murakami tok tredjeplassen med tiden 34,55. Dermed var det ikke mer enn drøyt to tideler opp til vinnertiden for Lorentzen. Hele 16 løpere fikk en tid på under 35 sekunder.

– Jeg er ganske godt fornøyd. Jeg fikk en god tid og løpet i seg selv var ganske bra. Det er veldig tett oppover på listen i dag. Det er småting som kan endres her og der, og da er de to tidelene opp til vinneren borte, sier Lorentzen på telefon fra Nederland etter løpet.

Trives på glatte forhold

Én av tingene han må forbedre er farten på de første hundre meterne. Han ønsket seg en tid på 9,7 sekunder på den første langsiden, men måtte opp i 9,85 lørdag.

– Jeg har for liten fart idet jeg passerer 100 meter. Men jeg har også den nest raskeste runden i dag. Farten er der, jeg må bare litt raskere opp i fart.

Isforholdene i Heerenveen har han ingenting å utsette på.

– Raske forhold passer meg godt. Og så er det ganske gøy når det blir så vanvittig tett på resultatlisten, selv om jeg helst skulle vært høyere oppe i dag. Det gjør det mer spennende, sier Lorentzen.

Tettere enn i fjor

Først del av sesongen er nå over, og Lorentzen ligger på en tredjeplass i verdenscupen på 500 meter. På samme tid i fjor var han nummer to.

– De som har kommet opp i toppen har tatt store steg. Jeg føler ikke at jeg er blitt noe dårligere. Jeg går like fort, det viser tidene, men det er veldig tett i toppen. Jeg skal sanke litt mer poeng på de kommende verdenscupløpene, så håper jeg det blir pallen.

  • Fikk du med deg dette? Branns førstekeeper ferdig i klubben

Pedersen skuffet

På 1500 meter ble det ikke de virkelig gode tidene for Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen. Henriksen gikk inn på 1.45,69, som til slutt ga ham en 12.-plass. Pedersen havnet helt nede på 14.-plass, med 1.45,96, i det som var et råsterkt 1500-meterfelt.

– Det er for dårlig. Jeg har mye å jobbe med, spesielt det å få opp farten. Jeg har for lite fart i kroppen, og da blir det for tøft i dette selskapet, med så glatte forhold, sier Pedersen.

Langt bak vinneren

Pedersen havnet hele 2,18 sekunder bak nederlandske Thomas Krol, som tok seieren med 1.43,78. Amerikanske Joey Mantia og landsmannen Patrick Roest, med henholdsvis 1.44,09 og 1.44,12, tok andre- og tredjeplassen.

– Jeg må ha raskere runder i kroppen. Jeg må øve mer på høy fart på trening, konstaterer Pedersen.

Søndag er det nye muligheter, da står 5000 meter på programmet.

– Jeg håper og tror at det vil passe meg bedre med den formen jeg er i nå.