– Ingen har noen gang vunnet begge titlene i samme år, så det ville være fantastisk å bli den første som gjør det, uttaler Kristian Blummenfelt i en pressemelding fra World Triathlon.

– Det vil bety mye for meg, tilføyer hardhausen fra Bergen.

Kristian Blummenfelt åpnet OL for en måned siden på best mulige måte sett med norske øyne. Etter 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og nær 10 kilometer løping, rykket han fra sine nærmeste konkurrenter og spurtet til Norges første gullmedalje i Tokyo - og den første norske OL-medaljen i triatlon.

Alex Yee brøt målstreken 11 sekunder bak Blummefelt. Briten tok seg raskt frem til Blummenfelt for å gratulere ham, der nordmannen totalt utmattet lå og spydde.

Lørdag venter antakelig en minst like tøff duell i William Hawrelak Park i Edmonton i Canada. Det står om sammenlagttittelen i den høyt verdsatte konkurranseserien World Triathlon Championship. Kort sagt «VM-tittelen».

Kristian Blummefelt måtte avtjene tre dager i «streng» karantene etter ankomst Edmonton. Ute i det fri, publiserte han denne oppdateringen på sin Instagram-konto torsdag.

– Å være i posisjon til å kjempe om VM-tittelen («The World Title») i den siste konkurransen, nå med OL-gullet i lommen, er rart, sier Kristian Blummenfelt - forstått dithen at han på ny vil skrive enestående historie hvis han skulle gå seirende ut av tvekampen.

Kristian Blummenfelt tok ikke helt av etter OL-gullet - i alle fall ikke så lenge:

For det er det det dreier seg om. En reprise av OL-duellen.

Han må kopiere bedriften fra Tokyo for å klare det og bli den første i triatlonhistorien som høster «The Double». Blummenfelt må slå Yee, som før start har et bitte lite poengforsprang sammenlagt (39) på nordmannen.

Kristian Blummenfelt vant tre konkurranser før OL-gullet, i Yokohama (World Triathlon Championship), Lisboa (World Triathlon Cup) og Lausanne (Grand Finale). I den fjerde World Triathlon Championship-konkurransen i Leeds 6. juni endte han imidlertid på 6. plass, over ett minutt bak suveren vinner Alex Yee.

Konkurransen starter midnatt natt til søndag norsk tid.