Nilsson ble vraket fra den svenske VM-troppen i skiskyting og ble henvist til EM-troppen. Onsdag gikk hun - som for fire år siden var hun en av verdens beste langrennsløpere - første løp i årets EM.

«Stinas mardröm» har Aftonbladet som tittel etter Nilssons EM-løp i Lenzerheide i Sveits.

Langrennsløperen som tok OL-gull på sprinten i 2018 sliter med kombinasjonen ski og gevær.

Onsdag endte 29-åringen fire minutter og 44 sekunder bak Lisa Maria Spark fra Tyskland som vant normaldistansen (15 kilometer). Beste norske kvinne ble Marthe Krakstad Johansen på 9. plass.

SLITER: Stina Nilsson etter verdenscupåpningen i Finland i november i fjor, da endte hun på 42. plass. Foto: Anders Wiklund/TT

Nilsson skjøt seks bom. Hun startet godt med fem treff, så ble det to skytinger med en bom. På siste skyting traff hun bare en blink.

– En flopp, skriver Aftonbladet om siste skyting.

Det er 1427 dager siden Stina Nilsson gikk Sverige inn til VM-gull på stafett i Seefeld, tre sekunder foran Norge. I det samme mesterskapet tok hun gull på lagsprinten sammen med Maja Dahlqvist. Etter 2019/2020-sesongen bestemte hun seg for å bytte fra langrenn til skiskyting.

– Jeg har alltid visst at jeg kommer til å gjøre en satsning på skiskyting, bare fordi det ser så «himla kult» ut, sa Nilsson da.