Nå har klubben fått tilslag på et tilskudd på 63.000 kroner fra Gjensidigestiftelsene.

Pengene er søkt med bakgrunn i at klubben ønsker å nå ut til nye grupper, ikke minst de ofte blir stående på sidelinjen til idretten.

– Vi ønsker å bli mer tilgjengelig for de som normalt ikke bruker banen. Det har vært mye debatt i media den siste tiden om kostnadene knyttet til barneidrett, og vi har ønsket å gjøre noen grep, sier Geir Arne Førde i Tromsø Skøyteklubb.

– Det er veldig fint å kunne bidra til akkurat et slikt formål, sier Sidsel Helene Meyer i Gjensidigestiftelsen.

Nissefest

Det første konkrete tiltaket kommer nærmest umiddelbart, på den tradisjonelle Nissefesten i romjula.

Da har skøyteklubben fått Tromsø kommune, som eier anlegget, med på å tilby gratis inngang i år.

– Vi bidrar med pakker til ungene, gløgg, diplomer og premier. Hvis været tillater har vi konkurranser og leker, sier Førde.

GLEDE: Flere titalls skøyteløpere jublet for pengegaven som gir klubben mulighet til å tilby billigere og gratis arrangementer. Foto: Privat

Vil invitere grupper

Etterhvert planlegger skøyteklubben andre tiltak for å få flere til å prøve ut idretten.

– Vi ønsker også å invitere spesielle grupper som innvandrerungdom, vanskeligstilte og lag/foreninger til skøyteaktiviteter på noen utvalgte ukedager der det blir gitt skøyteopplæring, skrev man i søknaden til Gjensidigestiftelsen.

– Så håper vi selvfølgelig også at vi kan få noen med videre. Uansett dess flere som kommer, dess hyggeligere og bedre er det for oss, sier Geir Arne Førde.