Det er første gang siden 2002 at Federer har tapt med tre strake sett i sin favoritt-turnering, Wimbledon. 2017 var forrige gang sveitseren gikk til topps i den ikoniske gress-turneringen.

Federer har vunnet Gram Slam-turneringen ved hele åtte anledninger tidligere, men polske Hubert Hurkacz (24) overrasket alle når han sendte tennislegenden hodestups ut av turneringen etter tre strake sett onsdag. Kampen varte i totalt én time og 49 minutter.

Federer har slitt med skader i år, og med lite matchtrening før årets Wimbledon var det riktignok stilt store spørsmålstegn til sveitserens form. I fjor var han gjennom to omfattende kneoperasjoner, noe som satt han ut av spill i over ett år.

LYKKELIG: For Hurkacz blir det enten italiensk eller canadisk motstand i semifinalen. Foto: GLYN KIRK / AFP

– Å få slå en spiller som Federer på en bane som dette er en drøm som kommer i oppfyllelse, sa Hurkacz til arrangøren etter å ha tatt seg videre til semifinalen foran nesten fullsatte tribuner på Centre Court.

– Jeg er superstolt og superglad for å være her. Jeg kan ikke vente til neste kamp, fulgte kampvinneren opp i intervjuet vist på Discovery+.

Den imponerende prestasjonen til polakken går ikke upåaktet hen i sosiale medier. Tidligere verdensener og to ganger US Open-vinner, amerikanske Tracy Austin, er full av lovord:

Hurkacz er bare den andre polakken i tennishistorien som når en semifinale i den prestisjetunge gress-turneringen. Der vil han møte vinneren av kampen mellom Matteo Berrettini og Felix Auger-Aliassime som spilles i skrivende stund.

I den andre semifinalen er det favoritt Novak Djokovic som møter Denis Shapovalov.

Jakter Federer og Nadal

Tidligere i dag tok verdensener Novak Djokovic (34) seg enkelt til semifinale når han gjorde kort prosess med useedede Márton Fucsovics.

Serberen har vunnet 19 Grand Slam-titler så langt i karrieren, og er med det kun én tittel bak tennishistoriens mestvinnende Grand Slam-spillere Federer og Rafael Nadal (35).