Tabelljumboens manager øyner storskalp: – Jeg tror vi slår Oilers

Oilers har aldri tapt mot Kongsvinger. Den rekka ryker på lørdag, ifølge laget fra Hedmark.

Det tok tid før Markus Søberg og Oilers klarte å få has på Kongsvinger i DNB Arena på torsdag. Lørdag møtes lagene igjen. Det tok tid før Markus Søberg og Oilers klarte å få has på Kongsvinger i DNB Arena på torsdag. Lørdag møtes lagene igjen. Foto: Fredrik Refvem

Lørdag møter Oilers Kongsvinger for 19. gang i eliteseriesammenheng. På de 18 gangene lagene har møtt hverandre tidligere har Kongsvinger tatt ett poeng. Det fikk de etter å ha holdt Oilers til straffer i DNB Arena i oktober.

– Jeg tror absolutt vi kan slå Oilers når de kommer til Kongsvinger ishall på lørdag. Vi hang godt med lenge i sist kamp, sier manager for Kongsvinger Knights, Tore Wålberg.

I torsdagens oppgjør vant Oilers 4-1 over Kongsvinger i DNB Arena. Men på tross av solid seier, så var det gjestene de første som ledet kampen.

– I tillegg så hadde vi gode muligheter når det sto 3-1. Vi fikk tre sjanser i overtall. Hadde vi klart å score på én av dem, så hadde det blitt en helt annen kamp, sier Wålberg.

Har aldri vært bedre

Med 18 poeng på 31 kamper har allerede Kongsvinger slått den tidligere poengrekorden sin.

På de fire sesongene de har spilt på øverste nivå i Norge har 15/16-sesongen vært den beste. Da samlet de 15 poeng på 45 kamper.

– Vi har et bedre lag. Og vi har en bedre trener. Derfor er vi bedre i år, sier Wålberg.

Kongsvingers trener er et kjent navn for dem som hadde hocekyinteresse i Stavanger før Oilers sin tid. Ed Galiani herjet på isen for Viking på 80-tallet.

Ed Galiani i Viking-drakt i 1988. Ed Galiani i Viking-drakt i 1988. Foto: Knut S. Vindfallet

Store skalper

De 18 poengene har ikke bare blitt samlet mot lagene som er antatt å være de svakeste i ligaen.

Kongsvinger slo Lillehammer 2-0 på egen is, to dager etter at Lillehammer feide Oilers av banen i en 4-0-seier.

Kongsvinger tok også med seg to knallsterke poeng etter å ha slått Frisk Asker i spilleforlengelse på borteis.

Vis fakta ↓
TIDLIGERE MØTER MELLOM OILERS OG KONGSVINGER:

– For oss er det alltid moro å vinne. Det hadde vært stort å endelig ta en seier mot Oilers. De har dominert norsk hockey de siste årene, sier Wålberg.

I 2014/15-sesongen samlet Kongsvinger 11 poeng. I fjor ble de stående me seks poeng. Lørdag håper de på å gå opp til 21, når de tar i mot Oilers på egen is i årets siste kamp.