Dette er Norges sjette strake seier i OL, og nå venter det russiske laget (ROC) i semifinalen. Nettopp russerne ble Norges bane i semifinalen i Rio-OL for fem år siden.

– Det er godt det ikke er stilkarakterer. Jeg synes vi kjempet og kjempet, og så klarte vi det til slutt, med god hjelp fra Katrine, sier Camilla Herrem til VG.

– Takk Gud for henne, sier Nora Mørk om Lunde, og sier at keeperen er «helt rå».

Landslagstrener Thorir Hergeirsson tror Lundes redninger mot slutten var årsaken til at laget slapp seg mer fri mot slutten.

– Katrine er tungen på vektskålen i dag. Uten Katrine tør jeg ikke tenke, sier Hergeirsson til VG.

– Katrine kommer inn og er matchvinner. Det var et bra keeperbytte, fastslår målvaktskollega Silje Solberg.

Lunde, som reddet fem av åtte skudd etter innhoppet, takker for de fine ordene fra treneren.

– Det er alltid gøy å kunne bidra med viktige redninger. Det er det man trener for, sier Lunde.

– Det var en tøff kamp. Det fløt ikke helt for oss. Noen ganger er man ekstra heldig. Det var jeg i dag, sier keeperveteranen beskjedent.

– Er det godt for deg å få en sånn kamp nå før medaljestriden?

– Det er alltid godt!

Keeperveteranen kom inn drøyt 17 minutter før slutt. Ungarn var da i ledelsen, men etter at Lunde kom inn, slapp Norge kun inn tre mål. Like før tok Norge timeout, på stillingen 18–16 til Ungarn.

– Dette er litt opp til oss. Vi må se hverandre i øynene, sa Hergeirsson i timeouten.

Til VG forteller landslagstreneren mer om hvorfor han tok timeouten.

– Det var for å stoppe og få kontakt med spillerne. Da var vi vår verste fiende. Vi ble litt fomlende angrepsmessig og tok det med oss i alle fasene i spillet. Vi tok timeout for å få øyekontakt og spørre om alle var med oss, sier Hergeirsson til VG.

Ungarn kom best i gang og ledet 6–3 etter ni minutter. Kvarteret hadde gått da Stine Skogrand utlignet til 6–6 for Norge, og Stine Bredal Oftedal sendte Norge for første gang i ledelsen på 7–6.

Henny Reistad har vært ute i to kamper etter skuldersmellen mot Montenegro, men etter 17 minutter kom hun på banen – og gikk rett opp og hamret inn 9–6 i sitt første angrep.

Mens Norges «ungarere» tydelig hadde lært seg svakhetene til Ungarn-keeper Blanka Bíró, vartet Silje Solberg opp med storspill bakerst hos Norge, som ledet 10–7 da 20 minutter var spilt – og Henny Reistad sørget også for en ungarsk utvisning.

Men da vi trodde Norge skulle rykke fra, ble det feilpasninger og rot og Ungarn kom opp til 10–11 før Marit Jacobsen sørget for 12–10 til Norge ved pause.

To ganger i starten på 2. omgang kastet Norge ballen i armene på ungarerne, som utlignet til 12–12. Ungarn var likt på 14–14 og så på 15–15 før Nadine Schatzl sendte Ungarn i ledelsen 16–15.

Katrine Lunde ble byttet inn for Silje Solberg 12 minutter ut i 2. omgang – og «skremte» ungarerne til straffebom på stillingen 19–18 til Ungarn.

Norge klarte å komme likt på 19–19 da Nora Mørk scoret på straffe og Marit Røsberg Jacobsen satte inn 20–19 fra kanten da et kvarter gjensto.

Derfra og ut handlet det meste om Norge: Fra 20–21 gikk Norge rett til 25–21 – ikke minst takket være 41-årige Katrine Lundes spill.

– Det var sikkert nervedrama for de hjemme. Vi hadde kanskje litt for mye også. Det var litt som skulle ut før vi kunne ro den i land, sier Marit Røsberg Jacobsen. Høyrekanten fra Narvik scoret to av de syv siste målene som ren angrepsinnbytter.

– Det har jeg aldri opplevd å være før, sier hun.

Stine Bredal Oftedal fastslår at det ble en «rotete» kvartfinale. En ball full av klister spratt sjelden hennes vei.

– Det var noen klisterklumper på ballen som hang igjen noe innmari. På et tidspunkt var den umulig å stusse ballen. Det er litt kjipt. Jeg ble litt mer nølende. Stussing er en stor del av spillet mitt, sier Oftedal.

Kari Brattset Dale var tilbake etter at hun ikke hadde spilt de siste tre omgangene for Norge. Hun scoret de tre første målene til Norge, ble toppscorer med syv mål og holdt forsvaret sammen.

– Jeg kjente meg klar og duellene satt godt. Det var veldig deilig å spille. Jeg var sugen, beskriver strekspilleren som fikk en krampe på slutten. Men strekken i lår/lyske er ifølge henne selv under kontroll.

– Ingen ting skal stoppe meg fra å spille en semifinale i OL, lover Brattset Dale etter scoring på alle syv skudd og godt forsvarsspill.

Også Henny Reistad var tilbake etter to kamper ute. Etter kampen fikk hun behandling med is på høyre skulder.

– Skulderen funker, lover bakspilleren etter fire scoringer.

Tidligere i OL har Norge knust sine motstandere, som har vært Sør-Korea, Angola, Montenegro, Nederland og Japan.

Fredag venter ROC i semifinalen.

– Kvartfinale er noe av det ekleste du kan spille. Det er for tidlig å ryke ut og Ungarn har ikke noe å tape. Det er deilig å vinne på en dårlig dag, sier Mørk, og lover at det blir «krig» mot det russiske laget i semifinalen.