Even Northug, førsteårs seniorløper og lillebror til verdens beste og mest omtalte langrennsløper, går inn som en av de nye løperne på Team Trøndelag kommende sesong.

Strindheim-løperen er ny på laget i likhet med Berit Mogstad (Strindheim), Silje Øyre Slind (Oppdal), Kari Øyre Slind (Oppdal), Eirik Telebond (Klæbu), Fredrik Riseth (Byåsen) og Ole Jørgen Bruvoll (Lierne).

Kun tre løpere fra i fjor fortsetter. Det er Lundamos Anne Kjersti Kalvå, Hallvard Løfald fra Rindal og Strindheims Lars Ove Aunli.

Fem går ut

Ut går Maria Strøm Nakstad, som er tatt ut til rekruttlandslaget, Ingeranne Strøm Nakstad, Trude Nonstad Fornes, Daniel Myrmæl Helgestad og Eirik Lorentsen.

– Dette er et bra steg i riktig retning nå som jeg er førsteårs senior, sier Even Northug til Adresseavisen.

Han var på plass sammen med resten av laget da de ble presentert i hovedsponsoren Veidekkes lokaler på Moholt i Trondheim tirsdag.

– Ambisjonen er å gå mer verdenscup og gjøre det jevnt bra i den skandinaviske cupen, sier 19-åringen, som regner med å øke antall treningstimer fra 700 til rundt 740 kommende sesong.

Han har så langt vært best i sprint. Northug er opptatt av ikke å spesialisere seg for mye så tidlig i karrieren. Han har de siste årene vært bosatt i Meråker. Det er planen også i fortsettelsen. Neste år skal lillebror Northug kombinere langrennssatsing på seniornivå med studier.

Ny ledelse

Den tidligere proffsyklisten Olaf Lurvik har overtatt lederrollen i styringsgruppa for Team Trøndelag, som formelt ligger under skiforbundets satsing. Økonomiske utfordringer har ført til at laget ikke lenger har råd til å beholde trener Ole Morten Iversen. Jakten på en ny trener er i full gang, men ingenting er foreløpig avklart.

– Det blir spennende å se hvem som blir trener, sier Even Northug, som sist sesong er blitt trent av Jens-Petter Estil, samt rådført seg med broren Petter og hans trener Stig Rune Kveen.

Suksesshistorie

I og med at mellomste bror Tomas allerede er på sprintlaget og Even nå er en del av Team Trøndelag, er to av de tre Northug-brødrene en del av skiforbundets opplegg. Fortsatt er storebror Petters forhold til skiforbundet og landslaget uavklart.

Team Trøndelag har opplevd stor suksess etter at det ble etablert i 2006. Arild Monsen var lagets første trener. Han er i dag sprintsjef for det norske landslaget. Niklas Dyrhaug og Petter Eliassen er blant løperne som har tatt steget mot verdenstoppen ved hjelp av Team Trøndelag i løpet av de siste ti årene.