LA MANGA: 19 treningsøkter og tre kamper i løpet av to uker har satt sine spor. Det var et utslitt og lite motivert brynelag som i går ble mørbanket av svenske Örgryte. Kampfakta kan ikke fortelle om en eneste brynesjanse i løpet av 90 minutter. Seks hjørnespark var det beste Bryne presterte.

Vi var ikke i nærheten av det vi har vist på trening. Dette var rett og slett en katastrofe, sier Bryne-trener Erik Brakstad til Aftenbladet. Han ga spillerne det glatte laget i pausen uten at det hjalp noe særlig.

Ikke forberedt

Det er min jobb å vekke spillerne, men i dag nyttet det ikke hva jeg sa. Det virket rett og slett som om de ikke var forberedt på kamp. De fleste følte at de var hjemme på Jæren allerede. De er slitne etter to harde jobbeuker.

Det var ellers et brynelag langt fra serieformasjonen som møtte Örgryte i går. Høyreback Knut Sirevåg var ikke på banen. Det var heller ikke midtstopper Lasse Strand. Jonas Jonsson så også kampen fra sidelinjen. Rune Medalen reiste hjem fra Spania etter en uke. Kantspiller Peter Olofsson var heller ikke aktuell i går på grunn av pusteproblemer. Kai Ove Stokkeland ga seg etter kort tid. Alle seks kan befinne seg på Brynes serielag når alvoret tar til.

Nei til Tennyson

Jeg har mange å velge blant, så dette resultatet i dag trenger ikke bety all verden, sier Erik Brakstad. Han hadde en lang samtale med amerikaneren McKinley Tennyson jr. etter kampen i går: Konklusjonen var klar. Tennyson er ikke den spilleren Bryne behøver. Han har spilt to kamper for Bryne uten å imponere. Angriperen har en rekke kvaliteter, men kanskje ikke mange nok til å hjelpe Bryne i den situasjonen laget befinner seg nå.

Vi har hele tiden sagt at nye spillere må styrke laget. Det er ikke tilfellet med Tennyson, sier bryneformann Per Undheim til Aftenbladet. Amerikaneren hadde et par brukbare avslutninger i går, men var temmelig anonym i store deler av kampen. Tennyson hadde et møte med Brakstad etter kampen i går der han fikk beskjed om hvordan Bryne vurderte ham. I dag returnerer han til Los Angeles uten kontrakt med Bryne.

Har dere alternativer til Tennyson?

Ikke noen nye navn. Det betyr at de forskjellige lagdelene er litt tynt besatt. Vi skulle gjerne ha fått tak i flere klassespillere, men nå er tiden i ferd med å renne ut, sier bryneformannen.

Kampen mot Örgryte ble spilt under vanskelige forhold. Man skulle tro at en sterk vind på langs av banen ville ha vært en fordel for et lag fra forblåste Jæren, men den gang ei. Både innlegg og pasninger havnet bak mål i den kraftige vinden. Brynespillerne var rett og slett hjelpeløse.

Ny tur sørover

Nå skal Bryne trene hjemme en uke før troppen setter seg på flyet igjen.

Vi reiser en uke til spanske Aya Monte. Det er et sted kloss ved den portugisiske grensen, sier Erik Brakstad. Både han og Bryne-ledelsen har jobbet hardt for å skaffe laget brukbare treningsforhold fram mot seriestart. Både Moss, Molde og Lyn har vært på dette stedet, så Brakstad føler seg rimelig sikker på at troppen får gode treningsforhold.

Rangnes blir hjemme

Rapportene hjemmefra forteller om snø og harde grusbaner. Det er en dårlig oppfølger fra La Manga-oppholdet.

Bryne regner med å reise til Aya Monte med 20 spillere.

Jeg håper at Rune Medalen er klar igjen til å delta. Jørgen Rangnes er uaktuell på grunn av skade.

Det var ikke helt uproblematisk for resten av troppen å få en uke fri fra jobb.

Vi slet med et par mann, men nå kan alle være med. Det er viktig å ha samtlige på plass disse siste ukene, sier Erik Brakstad.

oddbjorn.jonsbraaten@

stavanger-aftenblad.no